Raad stemt in met nieuw bestemmingsplan Eerbeek

Raad stemt in met nieuw bestemmingsplan Eerbeek

Eerbeek kan van het slot af. De gemeenteraad heeft donderdagavond met een meerderheid ingestemd met het nieuwe bestemmingsplan. 14 stemmen waren voor en 5 tegen. Daardoor kan er weer ontwikkeld en gebouwd worden in het dorp. De VVD diende een aantal wijzigingen in welke werden aangenomen.

Het bestemmingsplan is een veelbesproken onderwerp binnen de Brummense politiek. Volgens wethouder van Ooijen is het wel érg belangrijk: "Ik doe een dringend beroep op u als raad, geef Eerbeek de kans." Volgens hem staan meerdere organisaties te trappelen om in actie te komen. "De provincie wil helpen en investeren, het waterschap staat al klaar om aan de slag te gaan met de beek." Echter hield het ontbreken van het bestemmingsplan hun tegen. 

Verdeeldheid

Het onderwerp op de agenda zorgde voor veel verdeeldheid binnen de Brummense gemeenteraad. Onder meer het CDA was stellig vóór het plan. "Het plan geeft weer levenskracht terug aan Eerbeek." zei raadslid Gerrit te Bokkel. Ook de PvdA wil dat het dorp snel van het slot afgaat. Raadslid Maaike Jeronimus: "De PvdA is heel blij met het bestemmingsplan. (...) Bij de vastelling van dit plan weten partijen eindelijk waar ze aan toezijn."

"Iedereen wil het slot van Eerbeek"
raadslid Jan Alberts

Andere partijen wilden liever nog even wachten, om zo met een beter plan te komen. Volgens velen ontbreekt er namelijk nog veel en is het dus nog niet 'af'. "Waarom moet het met stoom en hete kolen mee, terwijl we met iets meer tijd een beter plan kunnen maken?", aldus D66-raadslid Harold Raben. Ook Jan Alberts, zelfstandig raadslid sinds kort, vind dat de raad haar rechten niet moet weggeven. "Iedereen wil het slot van Eerbeek. maar het voorliggende plan zal er niet voor zorgen dat er snel en op korte termijn iets zal verbeteren. ()...) Nu goedkeuren van het plan betekend dat alle rechten vergeven zijn."

 

 

Bekijk ook: alles over het Eerbeekse bestemingsplan

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.