Poging twee: gaat de Brummense raad nu wel een besluit nemen over het bestemmingsplan?

Poging twee: gaat de Brummense raad nu wel een besluit nemen over het bestemmingsplan?

Opnieuw is het een spannende dag in Eerbeek. Net als 22 februari. Toen zou er een besluit genomen worden over het Bestemmingsplan. Echter is dit uitgesteld naar vandaag. 

Poging twee noemen inwoners van het dorp het. Vanavond zullen ze weer in de raadzaal zitten om te kijken en luisteren wat de politiek te vertellen heeft. Er heerst veel onvrede over het nieuwe bestemmingsplan wat klaarligt. Hoewel vrijwel alle Eerbekenaren het eens zijn met het feit dat er iets moet veranderen, is de kijk op de manier erop toch verschillend. De focus zou teveel liggen op de industrie en niet op de inwoners van het dorp. Het dorp staat bekend om de papierindustrie die er gevestigd is.

Ook binnen de politiek is er veel discussie over het nieuwe bestemmingsplan. Het leidde er zelfs toe dat Reinoud Keesmaat, kandidaat raadslid en campagneleider van de PvdA, besloot op te stappen. Dit vanwege frictie over het bestemmingsplan en dat hij zijn standpunt niet mocht uiten. Deze week ging het opnieuw mis: PvdA-raadslid Jan Alberts besloot na gedoe omtrent het bestemmingsplan uit de fractie te stappen en in ieder geval deze periode verder te gaan als zelfstandig raadslid.

Het is afwachten voor de Eerbekenaren wat de raadsvergadering gaat brengen. Wordt het plan goedgekeurd of moet het terug naar de tekentafel? Dat is aan de gemeenteraad.

Wethouder Eef van Ooijen op 22 februari... 

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.