Raad unaniem voor onderzoek naar hoogspanning ondergronds

Raad unaniem voor onderzoek naar hoogspanning ondergronds

De gemeente Zutphen moet samen met netbeheerder TenneT gaan onderzoeken of het haalbaar is om de hoogspanningskabels die langs Warnsveld lopen ondergrond kunnen. Dat heeft de gemeenteraad maandag besloten.

D66 diende samen met enkele andere partijen een motie in waarin gevraagd werd om het onderzoek. De motie werd unaniem aangenomen. In de motie werd opgegroepen om een haalbaarheidsonderzoek uit te voeren, de kosten in kaart te brengen en lid te worden van de vereniging 'Gemeentelijke Platform Hoogspanning'.

Haast

De partijen willen dat het onderzoek snel wordt uitgevoerd. Bert Jansen (BewustZW) hoopt zelfs dat het nog deze raadsperiode kan. Verantwoordelijk wethouder Coby Pennings gaat er mee bezig. "Ik ga mijn uiterste best om snel uit te voeren. Ik ga me er hard voor maken of ik het mag en kan uitvoeren. Het college gaat daar over. Als het aan mij ligt gaan we het uitvoeren."

De hoogspanningskabels staan al jaren op de politieke agenda, maar stonden op een stoffige plank geparkeerd. Uit onderzoek is gebleken dat wonen dicht naast de kabels gevaarlijk kan zijn.

Tijdens een verkiezingsdebat werd er al gesproken over dit onderwerp: 

 

 

Lees ook: D66 wil 'gevaarlijke' hoogspanningskabels Zutphen onder de grond hebben

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.