Nep-overvaller Coop Zutphen "was een flinke sukkel"

ZUTPHEN - Het is woensdagavond rond 18.45 uur in de Zutphense Coop. Klanten doen, na een hapje gegeten te hebben thuis, hun boodschappen. Eén van die klanten is niet van plan om met minder geld naar huis te gaan, maar juist met meer. 

Klanten en winkelpersoneel zien dat hij een wapen tevoorschijn tovert. "Hij riep dat het om een overval ging en wilde geld zien." Echter vertelde hij bij de kassa dat niet niet echt was. "Ik was stom verbaasd. Dit zijn toch geen grappen", zegt een klant die op dat moment ook in de supermarkt was.

Weggejaagd

Snel nadat de man met zijn wapen stond te zwaaien verdween hij alweer. Een klant joeg hem de supermarkt uit. Ondanks dat het allemaal niet echt was, was het wel erg schrikken: "Vooral het personeel was in paniek. Klanten schrokken natuurlijk ook. Degene die hem de winkel uit stuurde verdient een pluim", vertelt de klant. 

Direct na het incident is de winkel gesloten. De politie was snel ter plaatse, maar toen was de overvaller in geen velden en wegen meer te bekennen. Er is met man en macht naar hem gezocht. De politie heeft onderzoek gedaan in en om de supermarkt. 

 

 

Lees ook: Poging tot overval op Zutphense Coop: dader op de vlucht


Reageren? Mail de redactie via reageren@lgld.nl.
Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.