SCROLL VERDER
SCROLL VERDER
De sluis in Eefde. (Archieffoto)
Steun de lokale journalistiek. Word donateur van LokaalGelderland

Het duurde even, maar dit grote bouwproject in Eefde is van start

EEFDE - Het heeft jaren geduurd. Niet alleen voor het maken van plannen en het overhalen van de buurt, maar ook alle voorbereidingen duurden lange tijd. Maar dit weekend is Rijkswaterstaat begonnen aan de bouw van de tweede sluiskolk in het Twentekanaal bij Eefde.

Maar, er ligt toch al een sluis? Dat klopt, maar die is de klein volgens Rijkswaterstaat. Er komt een tweede sluiskolk waar grotere en meer zwaar beladen schepen doorheen kunnen. Daarnaast moet de wachttijd voor schepen korter worden. Ook is het hebben van slechts één sluiskolk gevaarlijk voor de 'bedrijfszekerheid'. Als er iets gebeurd, ligt het scheepsverkeer op het Twentekanaal al snel stil. Dat bleek ook in 2012, toen de 90-ton wegende sluisdeur naar beneden viel.

Dag en nacht

De weg over de sluis is het hele weekend, vanaf vrijdagochtend al, afgesloten. Naar verwachting kan je maandag rond 19.00 uur weer met de fiets en auto er overheen. Omwonenden zullen de werkzaamheden zeker gaan merken. Het werk gaat namelijk dag en nacht door. Er worden 68 damwanden geplaatst. Een klusje wat je ook moeilijk stilletjes kunt uitvoeren.

Al het verkeer kan omrijden via de N348 of via de Oude IJsselbrug. Alleen de scheepvaart kan gewoon doorvaren. In 2020 moet de tweede sluiskolk af zijn.

 

Lees ook:


Reageren? Mail de redactie via [email protected] of stuur een chatbericht via onze chatfunctie.
Steun de lokale journalistiek. Word donateur van LokaalGelderland

Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.