SCROLL VERDER
SCROLL VERDER

Lochem in rouw na containerdrama bij zwembad

Maak lokale journalistiek mogelijk. Klik hier om LokaalGelderland te steunen!

LOCHEM - Bij zwem- en sportcentrum De Beemd wordt donderdag een condoleanceregister geopend voor bedrijfsleider en badmeester Gert Assink. Hij kwam dinsdagmiddag om het leven door een tragisch bedrijfsongeval. Manager Jorrit Erps raakte daarbij gewond maar hij heeft het ziekenhuis inmiddels verlaten.

Gert Assink was een populaire en voor velen bekende verschijning bij De Beemd en in Lochem, waar hij is geboren en getogen. Burgemeester Sebastiaan van ‘t Erve en wethouder Bert Groot Wesseldijk brachten woensdagochtend een bezoek aan De Beemd om de medewerkers een hart onder de riem te steken. Ze maakten na afloop melding van een ‘intens trieste sfeer’. Het zwembad bleef deze dag gesloten.

Gepast

De burgemeester zegt dat een condoleanceregister voor Gert Assink gepast is omdat hij veel heeft gedaan en betekend voor De Beemd. Assink heeft generaties Lochemers leren zwemmen. Ook zijn vrouw en minstens één van zijn kinderen werken bij De Beemd. Het register bestaat uit kaartjes waarop iedereen die dit wil een persoonlijke boodschap voor de nabestaanden kan schrijven.

Over het ongeval zelf is officieel nog niet veel bekend. De Arbeidsinspectie heeft een onderzoek ingesteld. Wel is duidelijk dat de container waar het gebeurde de voorraad houtkorrels voor de pelletkachel bevat waarmee het zwembad wordt verwarmd. Die korrels worden vanuit de container mechanisch naar de kachel geleid.

Installatie

Vermoedelijk was er iets misgegaan met die installatie, waarna Gert Assink poolshoogte ging nemen. Wat toen is gebeurd is nog onbekend. Manager Jorrit Erps schoot te hulp maar raakte daarbij ook zelf gewond.

De Beemd is vanaf donderdag ook weer open voor alle activiteiten, behalve zwemlessen en zwem-doelgroepen. Tijdens de aanstaande rouwplechtigheid gaat De Beemd weer tijdelijk dicht. Informatie daarover verschijnt op de website en de Facebookpagina.

 

 

Lees ook: 

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Steun de lokale journalistiek. Word donateur van LokaalGelderland

Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.