SCROLL VERDER
SCROLL VERDER

Van Hedel wijdt zich tot de zolderkamerterroristen in nieuwsjaarstoespraak

  •  Nieuwsjaarstoespraak
  •   02 januari 2018
  • Laatste update: 02 januari 2018 - 21:55
  •  
Maak lokale journalistiek mogelijk. Klik hier om LokaalGelderland te steunen!

BRUMMEN - De burgemeester van Brummen, Alex van Hedel, spreekt in zijn nieuwsjaarstoespraak over de zolderkamerterroristen, toetsenbordridders of hoe je ze ook wil noemen. Hij geeft aan dat hem opvalt dat iedereen snel zijn of haar mening klaar heeft, en dat het wel wat liever zou mogen omdat het soms 'fatsoen overschrijdend' zou zijn.

Lees verder onder de video...

Van Hedel: "Met regelmaat kom ik in contact met inwoners in alle leeftijdscategorieën. Ook bezoek ik bijeenkomsten door, met of voor burgers, zowel lokaal als regionaal. Ik constateer daarbij een aantal zaken: We hebben steeds meer kennis (middels opleiding, ervaring of internet), we hebben een mening en kunnen die uiten (via media en social media). We kennen onze grondrechten. Een mening over ‘de politiek’ is snel gevormd en wordt snel uitgedragen. Vervolgens constateer ik ook dat we ons er soms te vluchtig van af maken. De echte invloed die we kunnen uitoefenen, wenden we, wellicht uit gebrek aan kennis, interesse of tijd, te weinig of niet aan." 

"Daarbij soms de normen en waarden van fatsoen overschrijdend"
Alex van Hedel

Ongenuanceerd

Hij ging verder: "Uitgaande van het feit dat we in Nederland de democratie allemaal hoogachten, gaan we zitten mokken, demonstreren of, zoals Youp van ’t Hek hen noemt, als een ‘zolderkamerterrorist’ ongenuanceerd en anoniem op social media, in media, ons beklag doen, daarbij soms de normen en waarden van fatsoen overschrijdend. We hebben al snel onze kritiek klaar op 'de politiek'." 

"Ik heb heel veel waardering voor alle gemeenteraadsleden"
Alex van Hedel

Schreeuwen, maar niks doen, is wat de burgervader duidelijk wil maken: "Democratie betekent ook een morele plicht je handen uit de mouwen steken, ook op politiek bestuurlijk niveau. Meedoen, bezig zijn met je eigen omgeving. Ook die morele plicht kan boeien, interesseren en welbestede tijd betekenen. Je hoeft geen professor te zijn, geen bestuurskundige, geen politicoloog."

Liefde 

Verderop in de nieuwsjaarstoespraak geeft hij ook zijn mening over de politiek: "Liefde hebben voor je gemeente, voor je dorp, voor je omgeving. Ik heb heel veel waardering voor alle gemeenteraadsleden in Brummen die zich ook de afgelopen 4 jaar met liefde, met verantwoordelijkheid hebben ingezet voor de stoeptegels, voor mantelzorg, voor sport, voor woningbouw, voor duurzaamheid, voor nieuwe basisscholen, voor afvalinzameling, voor de bibliotheek, voor de portemonnee van de gemeente." 

 

 

Lees ook: De hele nieuwjaarstoespraak van Van Hedel

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Steun de lokale journalistiek. Word donateur van LokaalGelderland

Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.