SCROLL VERDER
SCROLL VERDER

Zo veranderde het inwonersaantal van de regio (per gemeente)

REGIO - Er is veel gebeurd in het afgelopen jaar. Veel nieuwsgebeurtenissen en evenementen. Maar ook geboortes, verhuizingen en mensen die overlijden. Het inwonersaantal van een gemeente veranderd nogal.

In 91 van de 388 gemeenten in Nederland is het aantal inwoners gedaald in 2017. In vrijwal al deze gemeenten overleden er meer mensen dan er baby's werden geboren. Enkele kleine gemeenten kregen er juist inwoners bij. Dat blijkt uit de eerste voorlopige cijfers van het CBS.

100.000

Terwijl de bevolking in 2017 landelijk met ongeveer 100 duizend inwoners vrijwel net zo veel groeide als in 2016, waren er meer gemeenten met bevolkingskrimp dan toen. De bevolkingsdaling in 2017 vond vooral plaats in grote delen van de drie noordelijke provincies, Limburg, Zeeland en de Achterhoek.

In de gemeente Zutphen en Lochem zijn de cijfers zwart. Zutphen kreeg 1,99 bewoners, per duizend inwoners, erbij. In lochem was dat 1,67.

In Brummen zijn de cijfers het laagst én rood. 4,03 inwoners, per duizend inwoners, konden van het aantal afgehaald worden. In de gemeente Bronckhorst lag de bevolkingsontwikkeling met 2,06 in de min.

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Steun de lokale journalistiek. Word donateur van LokaalGelderland

Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.