SCROLL VERDER
SCROLL VERDER

Zutphen gaat proberen plasvriendelijke gemeente te worden

ZUTPHEN - Een 'plasvriendelijke' gemeente moet Zutphen worden, stelt een meerderheid van de politiek. Maandagavond werd het voorstel van PvdA, CDA en Fractie Pepers en Verwoort behandeld in een forumvergadering. Conclusie: het college gaat de opties onderzoeken.

Met de motie stelden de partijen voor dat het college ging onderzoeken of er één of meerdere openbare toiletten bij konden komen in Zutphen. Vrouw- en minder validenvriendelijk natuurlijk. Of volgens de VVD, wellicht grappend, "misschien wel het eerste transgendertoilet". Ook willen de indienders dat de gemeente in gesprek gaat met horecaondernemers over het openstellen van hun toiletten.

"Misschien kunnen we in plaats van reclame streetart aan de buitenkant aanbrengen?"
Ellis Müller (SP)

Reclame

In het voorstel werden 'toiletten met reclamevoorzieningen aan de buitenkant' voorgesteld. Maar dat vond een meerderheid van de aanwezige forumleden geen goed plan. Sylvie Uenk (GroenLinks): "Ik heb wel twijfels over de reclamevoorziening. We hebben een mooie binnenstad waar we zuinig op moeten zijn." Ook wethouder Coby Pennings is geen voorstander van een reclametoilet. "Dat is absoluut niet het uitgangspunt van de gemeente, sterker nog, we hebben een streng beleid hierop." SP-raadslid Ellis Müller gooit het over een andere boeg. "Misschien kunnen we in plaats van reclame streetart aan de buitenkant aanbrengen?"

Een grote meerderheid is voorstander van extra openbare toiletvoorzieningen in het Zutphense centrum. Het college gaat de opties onderzoeken en komt voor 1 maart 2018 met de uitkomst van het onderzoek.

 

 

Lees ook: 

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Steun de lokale journalistiek. Word donateur van LokaalGelderland

Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.