SCROLL VERDER
SCROLL VERDER

Meisje wat wegliep uit Eefde betrokken bij sexting

Maak lokale journalistiek mogelijk. Klik hier om LokaalGelderland te steunen!

EEFDE - Het 15-jarige meisje wat sinds 13 oktober is vermist is betrokken geweest bij sexting, wat het gevolg had dat het slachtoffer zelfmoord pleegde. Het meisje is nog steeds spoorloos.

Ze is één van de drie betrokkenen bij de zaak. In februari verspreidde ze samen met de anderen een naaktfoto van het slachtoffer, de 14-jarige Onur uit Enschede. De naaktfoto ging rond op sociale media, niet veel later pleegde de jongen zelfmoord.

Voorwaarden

Het Openbaar Ministerie besloot, onder kritiek van de nabestaanden, om de drie meisjes niet te vervolgen. In plaats van een vervolging moesten ze zich twee jaar aan 'gestelde voorwaarden' houden. Wat dat precies inhoud is niet bekend.

Het verblijf in de gesloten woongroep Intermetzo in Eefde staat los van deze zaak. Eerder liep ze al een keer weg, en kwam toen vrij snel terug. De politie besloot in dit geval te wachten met openlijke publicatie van de vermissing, tot dit weekend.

Schending

De advocaat van het slachtoffer stelt, in de krant AD, dat het weglopen gevolgen moet hebben. "Ze onttrekt zich aan het toezicht, dat leidt er automatisch toe dat er ook geen controle meer is of ze zich aan de voorwaarden houdt. Het lijkt me dat alsnog vervolging dan een logische stap is." Het OM antwoord in diezelfde krant dat het een aanname is.

 

 

Lees ook: Zoektocht naar meisje dat weggelopen is uit instelling

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Steun de lokale journalistiek. Word donateur van LokaalGelderland

Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.