Het Stadhuis van Zutphen.

Gemeente Zutphen doet onderzoek naar lek in e-mail

  • Mails
  • 25 oktober 2017 - 13:29
  • Laatste update: 25 oktober 2017 - 13:43

ZUTPHEN - De gemeente Zutphen huurt een bureau in om het veiligheidslek te onderzoeken. Uit onderzoek van deze nieuwswebsite bleek dat je heel gemakkelijk mails kan versturen namens een medewerker van de gemeente of gemeenteraad. 

"We voldoen aan de veiligheidseisen en protocollen van IBD"
Woordvoerder gemeente Zutphen

“We hebben vandaag de IBD (Informatiebeveiligingsdienst van gemeenten en overheid, red) geïnformeerd. We hebben de protocollen van de IBD nog eens langsgelopen. Dit hebben we in juni ook gedaan. We voldoen aan de veiligheidseisen en protocollen van IBD. Zoals jullie al concludeerde, is het nooit helemaal te voorkomen. Belangrijk om te weten dat dit identiteitsdiefstal is en dat mag niet” aldus een woordvoerder.

Ook lieten we de gemeente de steekproef van Binnenlands Bestuur zien. Zij concludeerde ruim een jaar geleden al dat het niet goed zit in Zutphen: “Dit document is inmiddels gedateerd. Destijds heeft de IBD een advies uitgebracht na aanvang van dit document. Daarop hebben aanpassingen plaatsgevonden. Zutphen voldoet ook aan de standaarden.”

Veiligheidseisen

Onze vrienden van Zutphen24 legde het probleem voor aan loco-burgemeester Annelies de Jonge. “Wij voldoen aan de veiligheidseisen” meldt ze. “Maar het is blijkbaar met trucjes wel simpel om zoiets te doen.” En daarom wordt een bureau ingehuurd: “We willen weten hoe we hier mee om kunnen gaan en wat we meer kunnen doen.”

 

 

Lees ook: 


Reageren? Mail de redactie via reageren@lgld.nl.

Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.