Hoe jij je steentje kan bijdragen aan de Gelderse Wikipedia

  •  Schrijven
  •   04 oktober 2017 - 06:30
  •  

REGIO - Meeschrijven aan de werelds grootste encyclopedie: aankomende weken kan je meehelpen met het schrijvan van artikelen over Gelderland. In samenwerking met Erfgoed Gelderland is er een Wikipedia-schrijfweek georganiseerd.

Hoewel je natuurlijk altijd bij mag dragen aan de grote online kennisbank, staat tussen 2 en 15 oktober onze provincie in de spotlight. Gebruikers en vrijwilligers schrijven dan aan artikelen over de provincie.

Activiteiten

Iedereen mag meedoen aan de schrijfweek. Alle onderwerpen, mits relevant en over een Gelders onderwerp, kunnen worden aangedragen. Ronald uit Zutphen draagt ook een steentje bij: "Iedereen heeft waarschijnlijk honderden keren iets gelezen op Wikipedia. Ik vond het wel is tijd om wat terug te doen en ook mijn steentje bij te dragen."

"Ik vond het wel is tijd"
Ronald 

Er worden zelfs activiteiten georganiseerd, bijvoorbeeld in de Doetinchemse bibliotheek. Op deze schrijfmiddagen krijgen mensen instructies over het plaatsen van een artikel en tips voor het schrijven ervan.

Inspiratie

Weet je niet waar je over moet schrijven? Geen paniek: er is al een lijst met mogelijke onderwerpen. Zo bestaat er nog geen artikel over het Wapen van Baak, mist er nog een pagina over het Ridderschap van Zutphen en krijg je via Wikipedia niets te weten over de schouwburg van Lochem.

 

 

Lees ook: de hele lijst van mogelijke onderwerpen (Wikipedia)


Reageren? Mail de redactie via reageren@lgld.nl.
Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.