SCROLL VERDER
SCROLL VERDER
Medewerker Zutphense Lidl overhandigt de petitie aan de manager verkoop.

Medewerkers Lidl Zutphen overhandigen petitie; de filiaalmanager laat het afweten

Maak lokale journalistiek mogelijk. Klik hier om LokaalGelderland te steunen!

ZUTPHEN - Ruim 71% van de medewerkers van het Lidl-filiaal in Zutphen heeft hem ondertekend: de petitie die moet zorgen dat het een stuk gezelliger gaat worden op de werkvloer. Dennis Pullen van Lidl Nederland nam de petitie in ontvangst. 

Tientallen medewerkers van het Zutphense filiaal maar ook van andere filialen in het land waren opgetrommeld. Met gekleurde hesjes en t-shirts stonden de medewerkers op de stoep van de supermarkt. Het probleem is heel duidelijk: “Het intimideren van klanten, het intimideren van personeel, en andere kaderleden” vertelt medewerker Robert. En dat ligt “voornamelijk aan de supermarktmanager.” 

Niet aanwezig

Alleen... die supermarktmanager, oorzaak van de petitie, was zelf niet aanwezig. “Ik weet niet of hij dat ontvlucht. Misschien dat hij dat bewust” denkt medewerkster Magda. Of het een aardige man is? “Nee” zegt ze lachend. 

Lees verder onder de foto... 

© LGLD

De petitie is ingediend. Personeelsleden geven aan dat ze denken, en vooral hopen, dat er nu verandering in komt. Volgens persvoorlichter van FNV Handel Fatma Bugdayci is "het hek van de dam." Ze denkt wel dat de supermarkt de petitie serieus neemt: "Dit is leuk en gezellig zo'n middag. Maar hier doen we het niet voor. We doen het voor verbeteringen." 

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Steun de lokale journalistiek. Word donateur van LokaalGelderland

Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.