SCROLL VERDER
SCROLL VERDER
Het LIDL-filiaal in Zutphen.

Werknemers Lidl Zutphen luiden noodklok door intimidatie en werkdruk: Klanten schrikken

Maak lokale journalistiek mogelijk. Klik hier om LokaalGelderland te steunen!

ZUTPHEN - Ongeveer 25 werknemers van de Lidl in Zutphen bieden donderdag een petitie aan tegenover de verkoopmanager regio Tiel bij Lidl. Ze willen onder andere een respectvolle communicatie en omgang, een eind aan de intimidatie en verlaging van de werkdruk.

De petitie is ondertekend door 71% van de werknemers van het Lidl-filiaal in Zutphen. “Afspraken worden niet nagekomen en zowel de planning als de roosters kloppen vaak niet”, licht Jeffrey Schrijver FNV-lid en allround medewerker toe. “Hard werken is niet erg maar het is zoveel fijner werken zonder intimidatie.” De werknemers willen dat het Lidl-management voor 20 juli aanstaande hierover in gesprek gaat met vakbond FNV Handel.

“In dit filiaal is het hek van de dam"
Fatma Bugdayci, FNV Handel

Geschreeuw en intimidatie

Fatma Bugdayci van FNV Handel vult aan: “In dit filiaal is het hek van de dam. Geschreeuw, intimidatie en het niet nakomen van afspraken is eerder regel dan uitzondering. Dit kan echt niet. Het personeel is de ruggengraat van een supermarkt. Zonder goed personeel geen goede omzet.”

Meer onder druk

Supermarkten behalen elk jaar weer recordomzetten; afgelopen maand haalden de supermarkten een omzet die 5,7% hoger was dan de omzet in juni 2016. Dat is goed voor de branche, maar de bond signaleert tegelijkertijd dat het personeel steeds meer onder druk wordt gezet. Bugdayci: “Dan gaat er dus iets niet goed. De onderhandelingen voor de cao supermarkten lopen momenteel. Wat ons betreft zien de supermarktmedewerkers iets van deze recordomzetten terug in hun portemonnee.” 

"Onze medewerkers zijn hartstikke belangrijk voor ons"
Woordvoerder Lidl Nederland

Serieus nemen

Een woordvoerder van Lidl laat weten niet uitgebreid op de kwestie in te willen gaan. Ze willen eerst de petitie zien voordat zij uitspraken doen. Wel nemen ze de werknemers erg serieus: "Onze medewerkers zijn hartstikke belangrijk voor ons. En we gaan dit heel serieus oppakken. Maar we willen natuurlijk wel eerst de inhoud goed lezen."

Donderdag meer!

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Steun de lokale journalistiek. Word donateur van LokaalGelderland

Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.