SCROLL VERDER
SCROLL VERDER
De enorme stapels banden bij het bedrijf.

Gemeente Lochem zit fout: Omwonenden Doornberg Recycling niet betrokken bij overleg

Maak lokale journalistiek mogelijk. Klik hier om LokaalGelderland te steunen!

LOCHEM - In tegenstelling tot wat de gemeente Lochem vorige week in een persverklaring liet weten zijn omwonenden van Doornberg Recycling bij Almen niet betrokken geweest bij recent overleg.  Dat zegt secretaris stichting Almens Veld en Bos, Bernhard Aiking in reactie op een artikel hierover.

Gemeente
De gemeente Lochem schreef letterlijk: “Ook omwonenden zijn bij de zoektocht naar oplossingen betrokken geweest. De verkende oplossingsrichtingen zijn op dit moment niet haalbaar gebleken. Op basis daarvan hebben partijen geconcludeerd dat zij op dit moment behoefte hebben aan duidelijkheid over de omgevingsvergunning.”

Geen overleg
Volgens Bernard Aiking suggereert deze tekst dat er sprake is geweest van een soort van onderhandelingen tussen partijen. De buurt is daarbij echter niet betrokken geweest, laat staan dat er voorstellen zijn afgewezen. Tijdens een gesprek met wethouder Bert Groot Wesseldijk is omwonenden te verstaan gegeven dat de gemeente niet met Doornberg op een lijn kon komen. De ideeën die gemeente en Doornberg hebben besproken zijn daarbij wel met de omwonenden gedeeld.

Legaliseren
Groot Wesseldijk liet volgens Aiking tijdens het gesprek al weten dat hij zich gedwongen ziet een nieuwe poging te wagen om het bedrijf op de betrokken locatie te legaliseren. Dit is nodig omdat de rechter de gemeente eind vorig jaar de kans gaf om een zogeheten herstelbesluit te nemen. De rechtbank vond dat de omgevingsvergunning op een aantal punten onvoldoende was gemotiveerd. 

Druk
Aiking zegt niet begrijpen waarom de wethouder zich zo onder druk laat zetten voor een zo ongewenste ontwikkeling. Hij wijst op een enorme brand in een soortgelijk bedrijf in Someren, eind vorig jaar. Die brand woedde dagenlang en had grote gevolgen voor de omgeving en milieu. Dit leidt tot grote onrust onder omwonenden van Doornberg, dat pal aan het Twentekanaal bij Almen ligt en waar hoge bergen autobanden liggen opgestapeld.

Door het lange weekend kon de gemeente Lochem nog niet om een reactie worden gevraagd. 

 

 

Lees ook: Geen uitweg impasse rond Doornberg Recycling Almen

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Steun de lokale journalistiek. Word donateur van LokaalGelderland

Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.