SCROLL VERDER
SCROLL VERDER
Het opgehaalde geld.

Lionsclub haalt 104 kilo oud geld op voor oogoperaties

ZUTPHEN - De inzamelactie van oud en vreemd geld door de Lionsclub Zutphen is een groot succes geworden. Bij de inzamelzuilen die in maart bij de Albert Heijn-vestigingen in Zutphen en Warnsveld stonden is maar liefst 104 kilo geld ingeleverd. Dat heeft de verwachtingen van de organiserende Lionsclub Zutphen ver overtroffen.

Het geld dat werd ingeleverd kwam uit landen van over de hele wereld: van Nieuw-Zeeland tot Canada en van Columbia tot Noorwegen. ‘Het kleinste muntje dat werd ingeleverd was nog geen tiende cent waard’, zegt Sybolt Harkema van de Lionsclub Zutphen. ‘En het grootste biljet vertegenwoordigde een waarde van 50-miljoen Duitse mark. Helaas was het biljet van vóór de tweede wereldoorlog en dat heeft alleen nog waarde voor verzamelaars. Maar alle kleintjes helpen en dragen bij aan het succes’. 

De opbrengst wordt in eerste instantie gesorteerd op geldigheid of inwisselbaarheid. Daarna wordt gekeken of de munten of biljetten van waarde zijn voor verzamelaars. En het laatste kleine restje dat echt niemand meer wil hebben wordt omgesmolten. Via deze trajecten levert iedere kilo ingezameld geld gemiddeld 50 Euro op. En dat betekent dat de Lionsclub Zutphen 5200 Euro gaat overmaken naar het goede doel.

De opbrengst van de actie gaat naar Fight for Sight, een organisatie die staaroperaties uitvoert in derdewereldlanden. Met het geld uit Zutphen kunnen ongeveer 350 staaroperaties worden uitgevoerd.

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Steun de lokale journalistiek. Word donateur van LokaalGelderland

Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.