SCROLL VERDER
SCROLL VERDER
Hendrik Noppen

Directeur ramporganisatie Het Plein: 'Er is geen conflict'

ZUTPHEN/LOCHEM - Directeur Hendrik Noppen moet per direct stoppen met zijn werkzaamheden voor Het Plein, de organisatie waar het de laatste tijd niet lekker loopt. Dat kwam maandag naar buiten. Het plein regels alles rondom werk en inkomen voor de gemeenten Zutphen en Lochem. 

Noppen zat tijdelijk op de functie, en zou tot 1 juli aan het werk zijn voor het plein. Zelf geeft hij aan weinig te kunnen vertellen: “Het lijkt mij verstandig na te gaan wat het bestuur daar over zegt. Daar wil ik het bij laten.” 

"Die overeenkomst is altijd keurig netjes nagekomen"
Hendrik Noppen

Goede gesprekken
Later in het gesprek vertelt hij dat het afscheid in goede harmonie gegaan is: “Ik heb een overeenkomst met het plein, die overeenkomst is altijd keurig netjes nagekomen. Wij zijn met elkaar voortdurend in overleg geweest. Op een gegeven moment is er om op te stappen. En dat is in dit geval ook zo” een conflict is er niet: “Er is verder geen sprake van conflictueusiteit.”

Verder wil hij er niks over kwijt, dit mag contractueel niet: “Ik ben contractpartner. Dus u zult uw vragen ergens anders moeten stellen.”

"Het plein zit in een nieuwe fase"
Wethouder Annelies de Jonge

Een medewerker vertelde eerder dat het plotselinge vertrek van de directeur komt door het proces waar ze in zitten: "Het plein zit momenteel in een proces van verbetering. En er is behoefte aan een andere type leider, daarom werken wij nu niet meer samen met de voormalige directeur.” 

Interim
Ook wethouder Annelies de Jonge bevestigt dat er op een goede manier afscheid genomen is: “Het plein zit in een nieuwe fase. Een ander soort leiderschap hoort daar ook bij” vertelt ze. “We hebben goed overleg gehad. Dat is ook het fijne van een interim-directeur, dat er nu een nieuwe weg ingeslagen kan worden.” 

Problemen
Er zijn al langere tijd problemen. Het begeleiden van mensen richting de arbeidsmarkt werd niet goed genoeg gedaan door het plein. Na een financiële boost van de gemeente Zutphen en Lochem werd het management vervangen. Noppen mocht toen op de directeursstoel gaan zitten. Ook Het Plein eerder slecht in het nieuws, dit omdat zij onzorgvuldig om zouden gaan met persoonsgegevens. 

 

 

Lees ook: Het hele dossier over Het Plein

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Steun de lokale journalistiek. Word donateur van LokaalGelderland

Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.