SCROLL VERDER
SCROLL VERDER
Steun de lokale journalistiek. Word donateur van LokaalGelderland

Nieuwe TKF in Lochem maakt serieus geld

LOCHEM - De nieuwe fabriek van TKF (Twentsche Kabelfabriek) heeft al voor de oplevering – in het tweede kwartaal – enkele grote orders kunnen noteren. Dat zei topman Alexander van der Lof van moederbedrijf TKH Group tegen het Financieel Dagblad. Klanten hebben kennelijk vertrouwen in de subsea-kabelsystemen die binnenkort uit de Lochemse fabriek rollen.

Zeekabels
Het gaat om kabels waarmee de windparken op zee met het vaste land zijn verbonden. Omdat het gaat om de energievoorziening moeten ze storingsvrij zijn. TKF denkt dit te kunnen garanderen. Naast betrouwbaarheid onderscheiden de Lochemse kabels zich van de concurrentie door grotere lengtes en robuustheid, zo zegt Van der Lof.

In de vernieuwde fabriek in Lochem is 30 miljoen euro geïnvesteerd. De verwachting is dat de omzet tussen 50 en 100 miljoen euro gaat bedragen.

Omzet
De TKH Group presenteerde dinsdag de cijfers over 2016. De omzet is iets (2,5%) gedaald maar het vierde kwartaal was goed voor een stijging van 5,1 procent ten opzichte van dezelfde periode in 2015. Voor dit jaar zijn de verwachtingen – mede door de nieuwe fabriek in Lochem – goed.

De aandeelhouders ontvangen 1,10 euro per aandeel aan dividend.

Reageren? Mail de redactie via [email protected] of stuur een chatbericht via onze chatfunctie.
Steun de lokale journalistiek. Word donateur van LokaalGelderland

Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.