Lezing Briljante Bomen bij Museum STAAL in Almen

Lezing Briljante Bomen bij Museum STAAL in Almen

Museum STAAL in Almen organiseert op 19 december de lezing Briljante Bomen. De lezing is vanaf 20.00 uur tot 21.30 uur en wordt verzorgd door Homme Siebenga.

Bomen lijken vaak doodgewoon en vanzelfsprekend. Maar ze bezitten briljante eigenschappen. Deze lezing zoomt in op de indrukwekkende en veelzijdige kwaliteiten van zes van onze inheemse soorten. Het zijn schimmelvrienden, schildersmodellen en gifmengers. Maar tegelijk ook zaadpioniers, klimaatreuzen en insectenhotels. Mooi beeldmateriaal brengt de vaak verborgen eigenschappen aan het licht. Na deze lezing kijk je met andere ogen naar al die schorsen, takken en bladeren om ons heen.

Publieksrondleider

Homme Siebenga heeft ervaring als publieksrondleider in de bomentuinen van landgoed Schovenhorst. Hij volgde daarna de opleiding Natuurgids van het IVN (Instituut voor Natuureducatie en Duurzaamheid). Sinds 2019 verzorgt hij excursies in natuurgebieden in de regio Noord Midden Achterhoek.

De entree is € 7,50 inclusief een kopje koffie of thee. Als u IVN-lid bent, dan bedraagt de entree € 5,00 inclusief een kopje koffie of thee. Locatie: Museum STAAL te Almen

Aanmelden kan voor 19 december bij museum. Bel 0575 474317 of mail naar [email protected].

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.