Fokkers Pels en Pluim Laren presteren goed op kleindierenshow

Fokkers Pels en Pluim Laren presteren goed op kleindierenshow

Afgelopen weekend waren het niet de sporters die bezit namen van de Braninkhal in Laren, maar werden verschillende soorten raskonijnen, sierduiven, cavia's en oorspronkelijke duiven tentoongesteld en gekeurd. Het omtoveren van de hal tot een kleindierenshow met bloemstukken en beplanting gaf een extra sfeervol tintje aan het geheel. Voor het eerst kregen kleindierliefhebbers uit het hele land de kans om deel te nemen, wat bij heeft gedragen aan een diverse en boeiende verzameling van rassen.

Prestaties

De fokkers van Pels en Pluim Laren hebben goed gepresteerd ondanks de stevige concurrentie. Hier zijn enkele hoogtepunten en prestaties van de fokkers van Pels en Pluim Laren:

  • Brend de Maag won met zijn prachtige Brünner kropper in de groep sierduiven. Zijn duif ontving het hoogst mogelijke predicaat, de U van uitmuntend.
  • Justin ter Welle ontving een beker voor zijn Klein Zilver, dat werd uitgeroepen tot het op één na beste konijn van de show. De eerste prijs ging naar Herman Nijenhuis uit Barchem met een Wener.
  • De mooiste cavia werd tentoongesteld door Desi Steenbergen Buunk uit Westendorp.
  • Henk de Klein uit Leunen (Limburg) toonde de mooiste Lachduif.
  • Tonnie Buil uit Winterswijk ging naar huis met de tweede prijs voor zijn Parelhalsband tortel.

Complimenten

De vereniging ontving veel complimenten voor de prachtige hal en show. De organisatie hoopt op nog meer inzendingen voor 2024, met hoop op meer variatie aan rassen en mogelijk de terugkeer van hoenders en dwerghoenders in de volgende editie. Deze groep was dit jaar afwezig vanwege vogelgriep.

Pels en Pluimers kijken vooruit naar de 'Dierenparade Noordshow' in Hardenberg, waar ze zullen strijden voor het Nederlands kampioenschap.

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.