Open tuindagen in Barchem, Ruurlo en Vorden

Open tuindagen in Barchem, Ruurlo en Vorden

Een vijftal tuinliefhebbers in Ruurlo, Barchem en Vorden stellen hun tuin weer open voor tuinliefhebbers. Het zijn vijf totaal verschillende tuinen. Deze tuinen zijn te bezichtigen op zaterdag 16 en zondag 17 september tussen 10.30 en 17.00 uur. Het zijn mooie tuinen, die elk weer een andere kijk op tuinieren geven. De tuinen liggen op fietsafstand van elkaar, dus het is mogelijk om met een fietstochtje deze tuinen te bezoeken. Tuin D’n Uuthook, De Valk en De Boschhof en van de familie Bammoml liggen twaalf kilometer uit elkaar en Hof te Ruurlo ligt daar tussenin. De tuinen zijn beperkt toegankelijk voor rolstoelen, rollators en kinderwagens. Honden zijn niet toegestaan.

De Boschhof

Tuin De Boschhof aan de Kapelweg 6a in Vorden is zowel zaterdag 16 als 17 september geopend. Het is een jonge tuin die volop in ontwikkeling is. Bestaande elementen worden verweven met vaste planten, met als doel: een jaarrond b(l)oeiend geheel. Recent is een zichtas met aan weerszijden borders aangelegd, waarbij de tuin het omringend landschap wordt ingetrokken. Ook dahlia’s en éénjarigen krijgen hun plekje om te ‘shinen’. Tevens zijn vaste planten en honing te koop. Entreeprijs is 3,50 euro, inclusief een kopje koffie/thee.

D’n Uuthook

Tuin D’n Uuthook aan de Morsdijk 9 in Ruurlo van Benny en Diny Schepers is alleen zondag 17 september geopend. D’n Uuthook is een verrassende tuin in het buitengebied van Ruurlo van vierduizend vierkante meter die in drie gedeelten is aangelegd met een natuurvijver en twee folievijvers De gazons zijn omringd door grote vaste planten borders waar in een grote variatie van planten, zowel bekend als onbekend. Er zijn diverse zitjes waar men kan genieten van de tuin onder het genot van een kopje koffie. Bij slecht weer staat de koffie klaar in het Koffieheuksken, die is ingericht als oude boerenkeuken en waar vele oude gebruiksvoorwerpen te zien zijn. De entree kost 3,50 euro, inclusief koffie en thee.
Voor meer informatie: www.dnuuthook.nl.

Familie Bannink Barchem

Door omstandigheden is de tuin van de familie Bannink aan de Lochemseweg 6 in Barchem niet in optimale conditie. De tuin die alleen zondag 17 september te bezichtigen is, is een wat kleinere tuin, ongeveer 850 vierkante meter. Het gaat om een voor- en een achtertuin met ieder een eigen sfeer. De belijning is strak maar de beplanting uitbundig. Er zijn diverse gezellige zitjes en hoekjes. Ook wordt er gebruikgemaakt van éénjarigen, al dan niet in potten. Toegang een vrije gift.

De Valk

Tuin De Valk aan de Buitenvelderweg 2 in Ruurlo is ook alleen zondag 17 september geopend. Het is een romantische, landschappelijk tuin van ruim vijfduizend vierkante meter met heel veel borders. Het ontwerp is van Harry Esselink en de beplanting van de eigenaresse. De borders bestaan uit bijzondere vaste planten, heesters en bomen. Alle kleuren zijn toegestaan; rood, geel en oranje doen flink mee. Het is een tuin waar je heerlijk door heen kunt dwalen en door het open karakter zijn er mooie doorkijkjes naar de omgeving. Met de toepassing van veel grassen en herfstbloeiers zoals asters en dahlia’s is de tuin tot ver in september nog prachtig. Men is welkom onder de ‘berg’ waar men heerlijk kan zitten genieten. De entreeprijs is 3,50 euro inclusief koffie en thee.

Hof te Ruurlo

Tuin Hof te Ruurlo aan de Borculoseweg 40 in Ruurlo naast de Agneta molen is zaterdag 16 en zondag 17 september geopend. De tuin is 1100 vierkante meter groot en ingedeeld door muurtjes en taxushagen en heeft diverse aparte doorkijkjes en hoekjes, daarom is het telkens weer verrassend. Er staan veel verschillende, vaak bijzondere planten in de cottage-achtige tuin waaronder 475 verschillende soorten hosta’s. Elke millimeter is benut, waar planten staan heeft onkruid minder kans. Veel planten, onder ander de Hosta’s, staan in potten (ongeveer 600) zodat er leuk mee geschoven kan worden. Ook zijn er vijvers en zijn er terrassen en bankjes zodat men de tuin op diverse plekken kan bekijken. Koffie en thee zijn verkrijgbaar. Hier geen vaste entreeprijs, maar een vrije gift.

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.