Geslaagd interclub jeu de boules toernooi in Lochem

Geslaagd interclub jeu de boules toernooi in Lochem

Binnen de gemeente Lochem zijn verschillende jeu de boules- of petanqueclubjes te vinden. Elk dorp heeft er wel een, zoals Harfsen, Laren, Gorssel en natuurlijk Lochem zelf. Deze clubjes bestaan uit mensen die jeu de boules als een sport hebben omarmd, een sport die je tot op hoge leeftijd kunt beoefenen. Hierbij staan concentratie, balgevoel, werptechniek, maar vooral gezelligheid centraal. Het idee ontstond om deze diverse clubjes samen te brengen voor een gezamenlijk evenement, georganiseerd door Henry Oost, een liefhebber van de sport en voorheen werkzaam bij Welzijn Lochem.

Dit resulteerde in een onderling toernooi op zaterdag 9 september 2023, waar acht triplettes en acht doublettes zich voor inschreven. Het toernooi werd geleid door Wim Kruize, die veel petanquetoernooien heeft georganiseerd, met name in Frankrijk. De jeu de boulesclub ‘t Overschotje in Lochem stelde belangeloos hun faciliteiten beschikbaar voor het toernooi.

Kenmerk van jeu de boules

Op deze zonovergoten zaterdag kwamen de teams bijeen om het tegen elkaar op te nemen op de verschillende banen van het terrein. De sfeer was uitstekend, met teams die streden voor de overwinning maar ook respect toonden voor goede worpen van de tegenstanders, een kenmerk van jeu de boules. Tussen de wedstrijden door was het gezellig druk op het terras, waar 0.0 biertjes gretig aftrek vonden.

Triplettes en doublettes

Tegen het einde van de dag werden de winnaars van de triplettes en doublettes bekendgemaakt en ontvingen zij prachtige Franse wijnflessen, verzorgd door Welzijn Lochem. Een finale tussen het winnende triplette team uit Laren en het winnende doublette team uit Lochem bepaalde uiteindelijk wie de felbegeerde wisselbeker mee naar huis mocht nemen. Theo Beening en zoon Peter als doublette sleepten de beker binnen voor Lochem.

Dit succesvolle toernooi smaakt naar meer, en volgend jaar wordt dan ook een vervolg verwacht. Met dank aan jeu de boules club ‘t Overschotje voor de fantastische faciliteiten en Wim Kruize voor zijn uitstekende leiding.

Ook interesse in jeu de boules? Meld u dan aan bij de club in uw dorp.

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.