250 Saab’s op jaarlijks evenement in Zwiep

250 Saab’s op jaarlijks evenement in Zwiep

Op zaterdag 9 september 2023 vindt aan de Lindenboomsweg 5 te Lochem de 2e NatSaab plaats. NatSaab is een jaarlijks terugkerend, nationaal evenement van Saab Club Nederland. Er worden zo’n 250 Saab’s verwacht van alle typen en modellen, waaronder ook vele klassiekers. 

“Dood” merk is nog springlevend

Hoewel Saab als automerk niet meer bestaat (het merk ging in 2011 failliet) heeft dit merk nog steeds een grote schare fans, waaronder ook demissionair minister-president Mark Rutte die in een Saab 9.3 Estate rijdt. Leden van Saab Club Nederland ontmoeten elkaar regelmatig bij regionale bijeenkomsten, bij rally’s en toertochten en bij andere bijeenkomsten, zoals inspectiedagen en onderdelenmarkten. Er rijden nog zo’n 35.000 Saab’s in Nederland, waarvan bijna éénderde een cabrio is. 

 | NatSaab

NatSaab 

Op 9 september 2023 vanaf 10.00 uur komen er zo’n 400 Saab-fans naar NatSaab in Lochem. Daar worden zo’n 250 Saab’s per type en model bij elkaar geparkeerd, wat een prachtig Tableau de la Saab zal opleveren. Verder is er een uitgebreide onderdelenmarkt met Saab-specialisten, maar ook met kofferbakverkopen van particulieren. In de SaabShowCase is een unieke en bijzondere Saab te bewonderen, die speciaal voor NatSaab uit Zweden is overgebracht.  Ook zijn er gedurende de dag diverse sprekers, onder andere over het tunen van Saab’s en over het “recyclen” van een Saab met een nieuwe motor. Karl Wevers, oud-directeur bij de toenmalige Nederlandse Saab-importeur zal meer vertellen over verleden, heden en toekomst. Dat laatste zeker in het licht van allerlei spannende ontwikkelingen bij NEVS (National Electric Vehicle Sweden), de rechtsopvolger van Saab. Recent is namelijk bekend geworden dat dit NEVS in de oude Saab-fabriek in Trolhättan in Zweden waarschijnlijk een revolutionaire elektrische auto (de Emily GT) gaat produceren, een auto ontwikkeld door oud Saab-mensen en met verrassend veel Saab-trekjes.

 | NatSaab

Tombola voor goed doel 

Verder is er tijdens NatSaab een onderdelenmarkt, een onderdelenquiz, een winkeltje met Saab schaalmodellen en Saab-merchandise en een gezellig terras en een springkussen voor de kinderen. De dag wordt afgesloten met een tombala waarbij talloze unieke Saab-items worden verloot.  De opbrengst is voor het Odensehuis Amsterdam; een gespecialiseerd huis waar mensen met dementie een plek én een stem krijgen. Om 17.00 keren alle deelnemers weer huiswaarts. Meer informatie over NatSaab 2023 is te vinden op www.saabclub.nl/natsaab2023

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.