Gratis plant bij inlevering van tegel op actiedagen in Gorssel, Laren, Lochem en Eefde

Gratis plant bij inlevering van tegel op actiedagen in Gorssel, Laren, Lochem en Eefde

Wil je nog graag een gratis tuinplant om jouw tuin groener te maken? Kom dan op 2, 16, 30 september of 7 oktober naar één van de actie-zaterdagen in de gemeente Lochem komen. Tegen inlevering van een tegel of steen krijg je een mooie plant cadeau. Want minder bestrating en meer groen maakt tuinen en buurten mooier en vooral koeler op hete dagen. In een groene tuin kan regenwater beter de grond in zakken. Het is het tweede jaar dat samenwerkende partijen deze actie samen organiseren.

Samenwerking

Voor deze actie werken Waterschap Rijn en IJssel, Gemeente Lochem, IJsseldal Wonen, Viverion, Circulus, Stichting Welzijn Lochem, en LochemEnergie samen. Op de actie-zaterdagen staan zij met een plantenkraam op verschillende plekken in de gemeente. Kinderen kunnen spelen met een watertafel. Ze kunnen er ook hun kleurplaat inleveren. Er is tuinadvies, afkoppelcoaches geven uitleg over afkoppelen van de regenpijp en er is uitleg over de regentonactie. Ook voor vragen over energiebesparing kunnen inwoners terecht bij de kraam.

Locaties en tijden actie-zaterdagen

  • 2 september van 10 tot 12.30 uur: bij ’t Trefpunt in Gorssel
  • 16 september van 10 tot 12.30 uur: bij Wereldbakker Wijnand in Laren
  • 30 september van 10 tot 12.30 uur: bij Action in Lochem
  • 7 oktober van 10 tot 12.30 uur: bij Plus in Eefde

Regentonactie loopt nog tot en met 31 december 2023

Vanaf 1 april loopt er weer een gemeentelijke regentonactie, samen met de hierboven genoemde partijen. Inwoners kunnen maar liefst € 25 korting krijgen op een regenton naar keuze bij Praxis Lochem, Intratuin Lochem, Welkoop Laren en Welkoop Gorssel. De actie loopt tot en met 31 december 2023. In totaal zijn 200 tonnen beschikbaar. Op = op!

Met een regenton kun je schoon regenwater opvangen. In steeds vaker voorkomende droge periodes betekent dat gratis water voor de tuin en een besparing op drinkwaterkosten. Omdat planten meer houden van regenwater dan leidingwater groeien en bloeien ze ook nog eens beter.

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.