Christa Hartman stopt na 30 jaar met zwemschool in Barchem

Christa Hartman stopt na 30 jaar met zwemschool in Barchem

Zaterdag 1 juli was het de laatste keer afzwemmen voor het zwemdiploma B bij zwemschool Christa Hartman. Na ruim 30 jaar in het vak te hebben gewerkt stopt Christa met zwemschool Hartman.

Aandacht

Een ontzettend fijne zwemschool waarbij aandacht, geduld en ervaring voorop stond. De prettige locaties BonAparte Lochem, de laatste lessen en het afzwemmen voor diploma A&B in Spilbroek in Neede werd als heel prettig ervaren bij kinderen en ouders.

Christa begon haar werk in Zutphen in een recreatiebad, waarna ze besloot om kleine groepen zwemles te gaan geven. Dit deed ze met veel plezier bij de Bronsbergen in Zutphen. De kleine groepen zorgde ervoor, dat ze aandacht had voor elk individu, waardoor de kinderen sneller zijn of haar diploma(‘s) konden halen. Met dit gegeven, verhuisde ze de lessen uiteindelijk naar Lochem. Altijd in kleine baden, zodat het de kinderen niet af zou schrikken. Eerst bij de Scheperskamp in Lochem en uiteindelijk bij BonAparte in Barchem.

Lastiger

Daarnaast heeft Christa ook nog één op één zwemles gegeven aan jong en oud die zwemmen wat lastiger vonden en/of spannend om wat voor reden dan ook. Niks was haar te gek. Zeeën van geduld had ze.
Na jarenlang met passie te hebben gewerkt, vindt Christa het nu wel welletjes. Toch blijft ze actief in de zwemwereld en blijft ze gewoon bij het Spilbroek in Neede werken.

Niet alleen voor de doelgroep lessen, zoals aqua-aerobics, maar ook voor de gezelligheid en haar collega’s. Verder runt Christa een groepsaccomodatie ‘Gelders Groenland’ in Barchem. Nog steeds genoeg te doen dus. En het belangrijkste... haar drie (bijna vier) kleinkinderen, die ze nu, de nodige tijd en aandacht wil gaan geven. Misschien kan ze het niet laten, om de kleintjes straks ook vast de kneepjes van het vak te leren: ‘pipovoeten, wijd, sluit!’. We zullen het meemaken.

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.