De Berkelzomp De Fute ligt weer in de Almense Berkelhaven

De Berkelzomp De Fute ligt weer in de Almense Berkelhaven

De Berkelzomp De Fute ligt weer in de Almense Berkelhaven. Onder toeziend oog van veel schippers heeft Derk Heuvelink, met een kraan van het Loonbedrijf Almen-Harfsen, de zomp in het water getakeld.

Afgelopen winter hebben drie technische schippers de boot geheel gereviseerd. Dat was nodig omdat vorig jaar gebleken was dat de zomp nogal wat gebreken vertoonde. In de zomp zijn alle spanten verstevigd en rotte plekken in de romp verwijderd en opgevuld. De buitenkant is helemaal schoongemaakt en er is een beschermende laag aangebracht. De zomp is nu weer helemaal klaar voor het nieuwe vaarseizoen. Binnenkort gaan de schippers een proefvaart maken; een test om na te gaan of alles werkt en te kijken of de bodem van de Berkel niet is veranderd, door de stroming van het water.

De vaarten in 2023

Vanaf 1 april kunnen er weer vaargasten worden ontvangen. Elke dag is er een afvaart om 14.00 uur. Als de zomp vol is met 15 gasten, is er om 15.30 uur zo nodig een tweede vaart. Daarnaast zijn er speciale arrangementen en groepsvaarten. Reserveren voor een boottocht is aan te bevelen. Dit kan in de maanden april en september bij Museum Staal in Almen en van mei t/m augustus bij het zwembad De Berkel in Almen. Met een Berkelzomp kan ook gevaren worden in Lochem, Borculo en Eibergen.

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.