SCROLL VERDER
SCROLL VERDER

Reudinkbrug in Lochem is in zeer slechte staat

LOCHEM - De Reudinkbrug in Lochem is in zeer slechte staat. Dit blijkt uit een nadere inspectie. Gemeente Lochem neemt direct ingrijpende maatregelen voor zwaar verkeer en automobilisten.

Het gaat om de brug over de Berkel bij de Graaf Ottoweg. Uit de meest recente inspectie van woensdag 2 februari, blijkt dat de brug niet meer voldoet aan de huidige eisen. Daarnaast is er veel beton- en wapeningsschade aan de constructie van de brug. Hieruit blijkt dat de brug overbelast wordt. Dit betekent dat er maatregelen genomen moeten worden.

Zwaar vrachtverkeer mag niet meer over de brug. Er geldt al een verbod voor landbouw en vrachtverkeer. Maar er was een uitzondering voor toeleveranciers van grote supermarkten en winkels die in de binnenstad moeten zijn. Deze toeleveranciers leiden we vanaf nu om via de Hanzeweg/ Larenseweg/Julianaweg. Ook mag er geen gemotoriseerd verkeer stil staan op de brug.

De gemeente Lochem plaatst borden om zwaar verkeer op de brug te weren. En komen er borden die de gebruikers van de Reudinkbrug erop wijzen niet stil te staan op de brug. De brug is veilig voor fietsers en voetgangers. Openbaar vervoer gaat alleen over de brug als er gereden wordt met kleinere bussen. Grote bussen maken gebruik van de omleiding. Hulpdiensten zijn geïnformeerd en houden rekening met de beperking op de brug.

De gemeente gaat monitoren of weggebruikers de maatregelen goed opvolgen. Indien nodig zorgen we na het weekend voor aanpassingen. Vervolgens kijken we naar de toekomst van de brug.

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Steun de lokale journalistiek. Word donateur van LokaalGelderland

Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.