SCROLL VERDER
SCROLL VERDER

De boekenkast: zo richt je hem persoonlijk in

  •  Partner Content
  •  Gepresenteerd door

LOCHEM - Hoera, de boekenkast is terug! Waarschijnlijk van nooit weggeweest. Het is de kers op je interieur-taart, de plek waar je je persoonlijke prullaria uitstalt zodat de visite ook weet wie hier woont. Je vindt met diverse 'oude' spullen aansluiting met de jeugd, die massaal teruggrijpt naar elementen uit vervlogen tijden. Een viertal tips om de boekenkast - naast met boeken - op originele wijze in te richten. Vertel een verhaal met dat mooie wandmeubel! 

Accessoires die jouw hobby's benadrukken

Ben je überhaupt op zoek naar een stijlvolle en trendy boekenkast, dan biedt specialist Giga Meubel soelaas. De stijlvolle combinaties van echt hout en zwart metaal zijn tijdloos en trendy tegelijk. Plaats her en der accessoires die meer over jou vertellen om het aanbod aan leesmateriaal te 'breken'. Denk daarbij aan je hobby's. Globetrotters zetten er souvenirs neer, sporters stallen er hun trofeeën uit en spelletjesliefhebbers plaatsen er hun favoriete bordspellen. Deze zijn trouwens weer mateloos populair onder de jeugd. Wees dus vooral niet bang voor wat oubolligheid!

Vintage apparaten

Ga op zoek naar vintage apparaten zoals radio's, deze zijn vaak smaakvol vormgegeven. Ook al doen ze het misschien niet meer, het zijn ware blikvangers met hun grote knoppen en houten behuizing. Een ouderwetse bandrecorder of video 8-camera is ook bijzonder. Net als je huidige stereo-installatie, waarop je je playlist aansluit of vinyl draait. Dat laatste brengt een andere muziekbeleving teweeg en kan bij de visite op de nodige bewondering rekenen. 

Geluidsdragers

Het is leuk dat we van alles kunnen streamen, maar er gaat niks boven echte geluidsdragers. Deze zijn niet voor niets weer in trek bij jongeren, en echt niet alleen vinyl. Wil je scoren bij je kinderen, neven of nichtjes, dan stal je er je oude platen van Queen en Led Zeppelin uit. Laat ze het kwaliteitsverschil met een mp3-tje horen en geniet van je verzameling! Ook cassettebandjes, cd's, dvd's en zelfs videobanden kunnen op de nodige belangstelling rekenen. Ze zorgen voor een persoonlijke sfeer en speels contrast met de rest van je interieur. En heb je een keer geen internetverbinding, dan staat er altijd een film of muziek klaar. 

Planten completeren het geheel

(Hang)planten, groot of klein, geven een natuurlijke twist aan je boekenkast, en benadrukken de warme uitstraling van de houten gedeeltes. Geen groene vingers? Neem dan zogenaamd makkelijke planten zoals varens of cactussen. Stel ze praktisch op en zorg eventueel voor een simpel bewateringssysteem, de ideeën weet je vast wel online te vinden. Een huis is niet compleet zonder de nodige groenvoorziening.

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Steun de lokale journalistiek. Word donateur van LokaalGelderland

Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.