SCROLL VERDER
SCROLL VERDER

Schattig! Er zijn lammetjes geboren bij het Grote Veld

WARNSVELD - De schaapskooi Graafsekamp in natuurgebied het Grote Veld is nu één grote kraamafdeling. Op 27 januari 2023 is het eerst lammetje van de kudde De Belhamel geboren. En er volgen er meer. De eerste is een prachtig ooitje met de naam Smokey. Op schaapskuddedebelhamel.nl kun je volgen hoeveel lammetjes er inmiddels geboren zijn en kun je er één sponsoren.

Rustige kraamtijd

De eerste drie maanden van het leven van een lammetje zijn vol van liefde, aandacht en af en toe ook extra voer en melk. Dit is een hele belangrijke levensfase, waarin zowel moederschaap als lammetje veel rust nodig hebben. Ben je in de buurt van de schaapskooi dan zul je ze eerder horen dan zien. Straks als het wat warmer wordt heb je kans dat ze naast de kooi met hun moeder zonnen. Op zaterdag 25 maart zie je ze zeker op de OERRR lammetjesdag.

Onze boswachters hebben samen met de schaapherders leuke activiteiten voorbereid. Een wandeling rondom de schaapskooi, waar je de lammetjes kunt zien en de speurtocht “Brammetje het lammetje”. In de knutselhoek, is er een boel leuks te doen o.a. schaapjes schilderen of knutselen van vilt. Ook is er een informatiemarkt met leuke kraampjes en een blote voetenpad. In de wei tegenover de kooi zijn op gezette tijden demonstraties schapendrijven door de herder. Een waar spektakel. 

De OERRR lammetjedag wordt georganiseerd op 25 maart, tussen 10.00 uur en 14.00 uur bij Schaapskooi Graafsekamp in Warnsveld.

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Steun de lokale journalistiek. Word donateur van LokaalGelderland

Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.