Alle info over de opleiding tot bloemist!

Alle info over de opleiding tot bloemist!

  •  Partner Content
  •  15 januari 2023
  •  

Ben je op zoek naar een leuke praktijkopleiding en wil je een carrièreswitch maken en lekker creatief met planten en bloemen bezig zijn? Overweeg dan zeker een opleiding tot bloemist te volgen! Deze opleiding is op mbo niveau 2, 3 en 4 te doen en je leert hier alle ins en outs over de verzorging van bloemen en planten. Wil je hier meer over weten? Lees dan snel verder, want hieronder vertellen we je alles wat je wilt weten over deze interessante bloemist opleiding!

Wat houdt de opleiding tot bloemist in?

Je volgt de bloemist opleiding op mbo-niveau en er zijn verschillende richtingen waar je uit kunt kiezen. Op mbo niveau 2 kies je bijvoorbeeld voor de richting medewerker bloemist, waarmee je als bloemverkoper in een winkel of tuincentrum aan de slag kan. Op niveau 3 kun je onder andere kiezen om de richting bloem styling op te gaan, waar je leert hoe je op een creatieve manier presentaties kunt bedenken en uitvoeren. Op niveau 4 ga je hier dieper op in en krijg je dus de mogelijkheid om door te leren in dit vak. Afhankelijk van de opleiding en het niveau kun je kiezen voor een combinatie van werken + leren (BOL, beroepsopleidende leerweg) of stage + leren (BBL, beroepsbegeleidende leerweg). Je kunt BBL volgen als je al een baan hebt en een diploma op een hoger niveau wilt halen. 

Welke carrièremogelijkheden zijn er met de opleiding bloemist?

De opleiding tot bloemist is een brede opleiding waar je veel kanten mee op kunt. Zo kun je als medewerker aan de slag in een tuincentrum of bloemenwinkel, maar je kunt ook je eigen bedrijf starten. Je kunt je dan bijvoorbeeld specialiseren in trouwboeketten.

Waar kan ik de bloemist opleiding doen?

Een opleiding tot bloemist kun je volgen op het Aeres MBO. Deze school heeft zeven locaties in Gelderland, Utrecht en Flevoland en is gespecialiseerd in opleidingen op het gebied van de domeinen dier, stedelijke leefomgeving, groen, bloem, agrarische techniek, biologisch dynamische en gangbare voedselproductie en voedselverwerking. Aeres MBO biedt dus een inspirerende leeromgeving en als student sta je hier altijd centraal. Afhankelijk van jouw opleidingswensen, stimuleert de school mensen om door te stromen binnen het mbo of verder te leren op het hbo. Dus ook als je na de opleiding tot bloemist je verder wilt specialiseren in de groene sector, zijn er volop mogelijkheden.

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.