SCROLL VERDER
SCROLL VERDER

Arriva verbaasd over aankondiging staking in de Achterhoek

LOCHEM - Vakbond VVMC roept Arriva-personeel op om vrijdag het werk neer te leggen, waardoor treinen en bussen in de Achterhoek niet of minder kunnen rijden. De vervoerder zelf is verbaasd, omdat er volgens een woordvoerder vrijdag een overleg gepland stond over de arbeidsvoorwaarden.

“Helaas hebben de bonden niet het geduld gehad om daarop te wachten”, aldus een woordvoerder van Arriva. “We zijn via de VWMO (Werkgeversvereniging MuMo, red.) met de bonden in gesprek en zitten nog midden in de onderhandelingen. In ons laatste voorstel hebben we duidelijk aangegeven dat er ruimte bestaat voor een hoger loonbod, maar daarvoor moeten we wel met elkaar in gesprek blijven.”

Een woordvoerder van de FNV kon nog niet bevestigen of zij hun leden oproepen om aan te sluiten bij de actie. 

Gevolgen voor reizigers

Wat de gevolgen zijn voor reizigers in het Achterhoekse openbaar vervoer, is nog niet bekend. “Op de dag zelf weten we pas hoe groot de stakingsbereidheid is, omdat mensen zich ’s ochtends kunnen aanmelden als zijnde staker”, aldus de woordvoerder. “We adviseren reizigers om rekening te houden met een staking en waar mogelijk alternatief vervoer te regelen.”

Reageren? Mail de redactie via [email protected].


Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.