SCROLL VERDER
SCROLL VERDER

2e Kerstdag Midwinterhoorn- puttenwandeling Laren

LAREN - De Midwinterhoorn-puttenwandeling over Landgoed Verwolde staat al jaren op het programma van Toeristenbelang Laren. Normaal gesproken op de eerste zondag van het nieuwe jaar. Alleen als dit na 6 januari (Driekoningen) valt, wijken we uit naar 2e Kerstdag. Na Driekoningen mag namelijk niet meer op de midwinterhoorn worden geblazen en dat is nu juist iets wat deze wandeling extra aantrekkelijk maakt. 

Op diverse plekken in het bos, of bij boerderijen met soms nog een oude waterput om het geluid te versterken, zijn midwinterhoornblazers te zien en te horen die deze traditie in ere houden.

Er zullen een paar routes worden uitgezet, van ongeveer 9 en 14 km. Ook zal de route nog in te korten zijn naar ca. 6 km., wat het ook leuk maakt om met jongere kinderen te lopen, of voor ieder die weer op tijd bij de kerstboom wil zitten. Bij boerderij Blankenberg is als vanouds de pauzeplek. Daar zal koffie, erwtensoep en een broodje worst verkrijgbaar zijn. Daarnaast is er onderweg nog een stand met glühwein, chocomelk en appelsap. 

We hebben niet overal de mogelijkheid om te pinnen, dus raden we aan (ook) contant geld mee te nemen. De hond mag gezellig meewandelen, mits aangelijnd.
Starten kan tussen 9.30 en 12:30 uur, vanaf de manege St. Steffenrijders aan de Verwoldseweg 26a, 7245 VW Laren. Inschrijving is in de kantine.

Het parkeerterrein wordt aangegeven, parkeren is gratis.
De deelname is € 3,00 per persoon, kinderen t/m 12 jaar mogen gratis meewandelen.

www.toeristenbelanglaren.nl

Reageren? Mail de redactie via [email protected].


Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.