SCROLL VERDER
SCROLL VERDER

Anita en Arjan nemen afscheid van de ‘Huiskamer van Laren’

LAREN - Het is bijna 23 jaar geleden dat Anita Brouwer begon aan haar avontuur bij Grand Café Bistro-rant ‘t Langenbaergh in het hart van Laren. Op de eerste dag van het nieuwe jaar draagt Anita het Bistro-rant, na exact 23 jaar, over aan de nieuwe eigenaar Henri Lievestro.

‘t Langenbaergh was van oudsher een hotel en een begrip in de omgeving. Anita, geboren en getogen in Groot Dochteren een buurtgemeenschap van Laren, kreeg te horen dat het voormalige hotel te huur kwam te staan en op 1 januari 2000 opende ze haar Grand Café Bistro-rant. Ze had op dat moment al een ruime horeca ervaring van 15 jaar achter de kiezen met onder andere een restaurant in de Intratuin in Lochem. De eerste paar jaar stond Anita nog alleen achter de bar, maar dat veranderde allemaal na een ontmoeting met Arjan Wesseldijk en sindsdien runnen zij samen de ‘Huiskamer van Laren’. “Ik had totaal geen horeca ervaring toen in Anita ontmoette, in ieder geval niet van die kant van de bar”, vertelt Arjan er lachend bij. Laren stond jarenlang bekend als het dorp met drie grote horeca zaken. En hoewel dat bijzonder is voor de grote van een dorp als Laren, hebben ze elkaar nooit in de weg gezeten. Anita heeft de samenwerking altijd als prettig ervaren. “Ieder had echt zijn eigen ding en daarom konden we ook zo mooi naast elkaar bestaan.”

Lokale verenigingen

Bij Anita en Arjan stond de deur ook altijd open voor de lokale verenigingen en activiteiten. Zo werd er regelmatig gebiljart, gedamd of geklaverjast in het café. Maar ook vergaderingen van de Oranjevereniging vond plaats bij ‘t Langenbaergh en als het bijvoorbeeld Koningsdag was, stond het terras van Anita en Arjan weer vol met ouders en kinderen. “Maar dit hebben we zeker niet alleen gedaan. We hebben een prachtig team van 12 mannen en vrouwen die altijd klaar stonden voor onze gasten.”

Waarom nu?

Anita huurde het pand van 2000 tot 2008, het jaar waarin ze samen met Arjan het pand kochten. In 2020 hebben ze het pand weer verkocht met de intentie om nog een paar jaar door te gaan. Belangrijk was wel voor ze dat het een horeca zou blijven en gelukkig was de nieuwe eigenaar het daarmee eens. Op de vraag waarom ze juist nu het stokje overdragen, zijn ze heel duidelijk. “Het was gevoelsmatig. Na precies 23 jaar voelde dit als het juiste moment.” Aldus Anita. Wat de plannen nu zijn voor Anita en Anjan? Eerst nog even niks. Genieten van concerten, theater en vooral voetbal. Want beide zijn enorme voetbalfans. Daarna denk Anita aan vrijwilligerswerk, want ze wil wel actief blijven binnen het dorp. En uiteraard genieten van hun nieuwe pup, die ze begin volgend jaar erbij krijgen.

Mooiste momenten

Anita

Voor Anita waren de Larense Kermissen altijd een hoogte punt. Maar als er eentje bovenuit springt dan is het wel die van afgelopen jaar. “Mensen hadden het echt gemist en het was zo ontzettend druk. Echt een feest.” Daarnaast zijn het ook vooral de feesten en trouwerijen die Anita zullen bij blijven. En uiteraard de collega ondernemers en de samenhorigheid van het dorp.

Arjan

Arjan kijkt vooral terug op de contacten met mensen. “Ik heb ze echt zien opgroeien. Van jonge mensen aan de bar in het café en nu als ouders met kinderen op het terras. Dat vind ik zo mooi om te zien.” En het voetbal kijken met elkaar. “Een WK kijken met 200 man en dan buiten een bbq erbij, dat waren echt mooie tijden.”

"Je bent van harte welkom op vrijdag 30 december tussen 14:00 en 17:00 uur om afscheid van ons te nemen en om kennis te komen maken met de nieuwe eigenaar Henri Lievestro."

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Steun de lokale journalistiek. Word donateur van LokaalGelderland

Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.