SCROLL VERDER
SCROLL VERDER

Gênant! Zestigers kregen veel te vroeg kaart door fout gemeente

LOCHEM - Stichting Welzijn Lochem (SWL) zet zich in voor het welzijn van onze inwoners. Wie in onze gemeente 70 of 75 jaar wordt, krijgt van SWL een felicitatiekaart. Door een fout van de gemeente in het adressenbestand, kregen ook 60- en 65-jarige inwoners deze kaart.

SWL verstuurt de kaart aan adressen die zij van de gemeente krijgt om één keer te gebruiken en daarna direct te vernietigen. Helaas leverde de gemeente ook de adressen van mensen die 60 of 65 worden. Zij kregen daardoor ook de felicitatiekaart voor 70 of 75 jaar. De gemeente Lochem vindt de fout erg vervelend en zegt hiervoor sorry. Een brief met excuses voor de gemaakte fout, gaat deze week op de post naar 60- en 65-jarigen.

De grote vraag is nu: mag de gemeente Lochem adresgegevens geven aan SWL? "Ja dit mag op basis van de Verordening Basisregistratie Personen. Daarin staan de regels over hoe om te gaan met privacygevoelige gegevens. SWL stuurt de felicitatiekaart met een uitnodiging voor een informatie en -inspiratiegesprek. SWL kan mensen zo informeren over het aanbod voor ouderen die fit en actief willen blijven."

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Steun de lokale journalistiek. Word donateur van LokaalGelderland

Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.