SCROLL VERDER
SCROLL VERDER

Waarom zou je kiezen voor een elektrische bedrijfswagen?

  •  Partner Content
  •  Gepresenteerd door

REGIO - Als ondernemer moet je tegenwoordig rekening houden met duurzaamheid. Duurzaamheid is een erg belangrijk maatschappelijk thema en moet op vele gebieden worden doorgevoerd om de klimaatdoelstellingen te behalen. Duurzaam zijn heeft meerdere voordelen voor je bedrijf, want je kunt hier zelfs nieuwe klanten mee aantrekken en bestaande klanten behouden. Het rijden van een elektrische bedrijfswagen is dan één van de eerste stappen die je moet zetten als jij ook duurzamer wilt worden. Ben je nog wat sceptisch en toch nog gebonden aan je Caddy op diesel? Een elektrische Caddy leasen levert zeker enkele voordelen op:

Een elektrische bedrijfswagen wekt interesse bij (potentiële) klanten

Er wordt tegenwoordig door klanten zeker wel gelet op welk soort auto je rijdt. Aangezien elektrisch rijden steeds meer de gewoonte wordt, is dit ook een optie voor ondernemers. Klanten worden steeds kritischer op hun leveranciers. Vooral als het om duurzaamheid gaat. Als jouw klant al verregaande maatregelen heeft getroffen om duurzaam te zijn en jij komt met een vervuilende diesel aan, dan wordt dit niet gewaardeerd. Potentiële klanten maken tegenwoordig heel bewust een keuze voor een duurzame leverancier. Daarom is het belangrijk dat je elektrisch rijden serieus neemt, want hiermee neem je ook je duurzame klanten serieus. 

Je veroorzaakt geen vervuiling

De echte reden waarom je elektrisch rijdt, is natuurlijk om geen vervuiling te veroorzaken en zo de belasting voor het milieu te helpen verminderen. Tijdens het rijden stoot je 0% CO2 uit en dit is exact wat je wilt. Vooral als je actief bent in een stedelijk gebied, dan draag bij aan een beter leefmilieu. Hoe vaak moet je niet eens iets uitladen uit de auto, terwijl je de motor door laat lopen? Een dieselmotor is hinderlijk. Je brengt een hoop vuiligheid de lucht in en de motor maakt lawaai. Een elektrische bedrijfswagen kent dit probleem niet. 

Financiële voordelen

Natuurlijk rijd je ook elektrisch omdat je dan zakelijk van diverse financiële voordelen geniet. Dit gaat om verschillende fiscale voordelen, omdat de overheid elektrisch rijden wil stimuleren. Rijd je ook privé met een zakelijke auto? Dan profiteer je van een lagere bijtelling. Dit kan enorm schelen. Als ondernemer heb je ook recht op de Milieu Investeringsaftrek (MIA). Hierdoor mag je een behoorlijk percentage van je duurzame investeringen aftrekken van de fiscale winst en hierdoor betaal je weer minder winstbelasting. 

Veel keuze uit elektrische bedrijfsauto's

Ook als ondernemer kun je tegenwoordig vol overtuiging kiezen voor een elektrische bedrijfswagen. De keuze is groot en wordt alleen maar groter. Wil je nog niet helemaal ineens overschakelen op elektrisch rijden? Je kunt ook nog kiezen om hybride te rijden. Naast de personenauto´s, kies je tegenwoordig ook voor de elektrische bedrijfsbus. Neem eens een kijkje bij Dutch Vans en bekijk wat er mogelijk bij het leasen van een bedrijfsbus. 

Je profiteert van betere rijprestaties

De algehele rijprestaties zullen veel beter zijn dan wanneer je een diesel- of benzineauto rijdt. Denk alleen al aan het geluid. Wel zo prettig als je veel belt in de auto en er is geen achtergrondgeluid van een motor meer. Bovendien ontbreekt het zware motorblok voorin de auto, wat je kunt merken in bochten. Omdat een bedrijfsbus vaak hoog is, zul je nogal eens wind vangen op de snelweg. Bij een elektrische bedrijfsbus liggen de accu´s op de bodem en dus ook het zwaarste onderdeel van de auto. Hierdoor rijdt je stabieler en veiliger. 

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Steun de lokale journalistiek. Word donateur van LokaalGelderland

Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.