SCROLL VERDER
SCROLL VERDER

LokaalLive gaat zich op klassieke muziek richten

ZUTPHEN - LokaalLive, de radiozender van LokaalGelderland, gaat zich op klassieke muziek richten. "Dat lijkt een bijzondere keuze. Maar het wordt door lokale omroepen bijna nooit gedaan, een mooi gat om op te vullen dus", legt de redactie uit. 

De zender werd in januari 2021 gelanceerd. "We hebben diverse wegen bewandeld. We begonnen als een zender met alleen maar praatprogramma's. Sinds september dat jaar doen we echter geen intensieve nieuwsverslaggeving neer. Dus we moesten ons wel gaan richten op achtergrondverhalen. En dat bleken de luisteraars ook nog eens het meest interessant te vinden."

Luisteraar is de baas

De keuze voor klassieke muziek komt van de luisteraar af. "In eerste instantie werd er mainstream muziek gedraaid op de zender. Het varieerde van de Top 40 tot muziek uit de jaren 70. "Echter kregen we veel berichten dat het allemaal wat te hard en vlot was. Onze luisteraars, en dus ook veel inwoners van onze regio, willen graag wat gas terugnemen." Ze gaan verder: "De luisteraar is de baas van onze zender. We doen het immers voor hun." 

De hele dag wordt je bijgepraat over het nieuws uit de regio op LokaalLive. Tijdens de ochtend- en middagspits hoor je twee keer per uur een uitgebreide reportage. 

Luister hier naar LokaalLive

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Steun de lokale journalistiek. Word donateur van LokaalGelderland

Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.