SCROLL VERDER
SCROLL VERDER

Happy Pride! Deze LHBTI-podcasts moet je luisteren

REGIO - Het is pride week! Met zaterdag als hoogtepunt de Gay Pride in Amsterdam. Maar niemand verplicht je om af te reizen naar de hoofdstad. Je kunt ook gewoon lekker een aantal podcasts beluisteren! Wij hebben een selectie van LHBTI-podcasts gemaakt.

En Ze Leefde Nog Gay En Gelukkig

Harm Edens gaat een op een in gesprek met LHBTI+'ers van alle leeftijden, 'letters' en achtergronden, om samen met hen te onderzoeken hoe het er nu echt voor staat met de vrijheid, gelijkheid en veiligheid van LHBTI+'ers in Nederland. En wat er beter moet. Na viering van 20 jaar openstelling van het burgerlijk huwelijk, 50 jaar legalisering van homoseksualiteit en 75 jaar COC, is het tijd om te kijken hoe de stand is van Nederland LHBTI+ land.

Schaduwspits

Ze zijn er wel, maar je kent ze niet: openlijk homoseksuele profvoetballers. In de Schaduwpits gaan we op zoek naar het antwoord op de vraag 'Waarom is het zo moeilijk in de voetbalwereld uit de kast te komen?'

Een podcast over buitenbeentjes in de topsport, vooroordelen, gemiste kansen en het belang van een rolmodel. Een zoektocht van NOS-collega’s en lhbti’ers Rivkah op het Veld, Jeroen Gortworst en Winfried Baijens naar de Schaduwspits en zijn ervaringen.

Gewoon Homo

Barry en Danny, twee beste vrienden, praten elke aflevering een half uur over hoe het is om ‘Gewoon Homo’ te zijn.

Anoniem Intiem

Maarten Dallinga dook voor Omroep Gelderland in de wereld van mannenontmoetingsplekken; seksplekken voor mannen in de openlucht.

Jelle Jesse de Podcast

Een relatie hebben en veel samenwerken is voor stellen een droom of een nachtmerrie. Voor LokaalGelderland-journalisten Jelle Seubring en Jesse Sprikkelman is het vooral leuk, maar ze vergeten nog wel eens goede gesprekken te hebben. Ze deden het uitgebreid in 2020 en jij mag meeluisteren naar deze gekke vorm van relatietherapie. Van keuvelen tot serieuze gesprekken: alles komt voorbij.

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Steun de lokale journalistiek. Word donateur van LokaalGelderland

Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.