SCROLL VERDER
SCROLL VERDER

Verliezen boeren sympathie door snelwegen plat te leggen?

REGIO - Veel boeren uit de regio trokken woensdag naar Stroe toe, om te demonstreren tegen het stikstofbeleid. In totaal waren er enkele tienduizenden boeren aanwezig. Een deel hiervan besloot om via de snelwegen te rijden, wat ze van tevoren al afgeraden is. Verliezen ze hierdoor de sympathie?

Volgens journalist Jesse Sprikkelman is het een kleine groep die het verpest voor de rest, schrijft hij in zijn column. "Boze automobilisten steken middelvingers op naar de boeren. Ze bereiken met dit soort acties dus precies het tegenovergestelde van wat ze wilde bereiken. Deze groep ruziezoekers zorgt ervoor dat de sympathie voor de boeren langzaam verdwijnt. Dit kleine groepje door narcisme geplaagde boeren zorgen dat iedereen het over hun heeft. En niet over het doel wat ze willen bereiken." Hij eindigt zijn column met de vraag: "Waarom kan er nooit eens een boeren-demonstratie gehouden worden zonder kinderachtige acties?"

'Klaar met deze groep'

Caroline Verduin, raadslid bij D66 Den Haag meldt op social media dat ze er weinig sympathie voor heeft. "Eerst Malieveld kapot rijden en dan via de snelweg door naar Stroe. Den Haag is wel een beetje klaar met deze groep boeren." Journalist Erwin Wijman op Twitter: "Ik snap nu beter waarom dat tv-programma Boer zoekt vrouw nodig was. Boeren lappen alle fatsoens- en andere regels aan hun klomp. Intimideren een minister/vrouw bij haar thuis, gaan met trekkers de snelweg op etc. Deze egotrippers komen nooit op een normale manier aan een vrouw."

De Gelderse politie zegt dat het verboden is om met de trekker over de snelweg te rijden. "Dat hebben we al nadrukkelijk gedeeld, onder andere met de organisatoren van het boerenprotest. We zien dat het toch massaal gebeurt en dat veroorzaakt gevaarlijke situaties en enorme hinder. Het is niet mogelijk om alle trekkers van de snelweg te geleiden, maar daar waar het kan en veilig is, treden we handhavend op tegen overtredingen."

Beluister een podcast van de NOS over de landbouwlobby. Lees verder de podcast...

Reacties op Twitter

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Steun de lokale journalistiek. Word donateur van LokaalGelderland

Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.