SCROLL VERDER
SCROLL VERDER

Drie ultieme tips voor het openen van een zakelijke rekening

  •  Partner Content
  •  Gepresenteerd door

REGIO - Een zakelijke rekening is onmisbaar voor iedere ondernemer. Hiermee zorg je er namelijk voor dat zakelijk geld en privégeld niet door elkaar lopen. Dit is wel het geval als je jouw privérekening zakelijk gebruikt. Pas hier overigens mee op, want banken staan dit niet toe. Doordat een zakelijke rekening op naam van jouw bedrijf staat, straal je er bovendien professionaliteit mee uit. Het komt immers een stuk professioneler over wanneer er een bedrijfsnaam op het afschrift staat in plaats van een persoonsnaam. Ben je ondernemer, maar heb je nog geen zakelijke rekening? Open er dan direct eentje. In deze tekst zetten wij 3 ultieme tips op een rijtje die van pas komen bij het openen van een zakelijke betaalrekening.

1. Zoek uit wat de mogelijkheden zijn

Sommige ondernemers denken dat iedere zakelijke rekening hetzelfde is, maar dit is niet het geval. Bij de meeste banken kun je namelijk uit verschillende pakketten kiezen. Reden genoeg om uit te zoeken wat de mogelijkheden zijn voordat je een zakelijke rekening opent. Waarschijnlijk ontdek je al snel dat ieder pakket zo zijn eigen voor- en nadelen heeft. Om te voorkomen dat je spijt krijgt van jouw keuze, doe je er goed aan voor jezelf te bepalen wat je allemaal nodig hebt.

Ben je zzp’er? Dan heb je vermoedelijk genoeg aan één zakelijke rekening en betaalpas. Je hebt immers niets aan meerdere rekeningen en betaalpassen, want jij bent de enige die er gebruik van maakt. Gelukkig kun je bij de meeste banken een zakelijke rekening voor zzp´ers openen. Je opent in dat geval één zakelijke rekening en ontvangt één betaalpas. Ook voor bedrijven die meerdere rekeningen en/of betaalpassen willen, bieden de meeste banken passende oplossingen. Bij sommige pakketten is het bovendien mogelijk om extra betaalpassen aan te vragen. Hierdoor is er voor ieder bedrijf eigenlijk wel een passende zakelijke rekening te vinden.

2. Kijk niet alleen maar naar de kosten

Wie een zakelijke rekening opent, betaalt hier iedere maand een vast bedrag voor. Als je de uitgaven van jouw bedrijf wilt beperken, kijk je mogelijk alleen maar naar de kosten. Hier valt wat voor te zeggen, maar het is niet verstandig om alleen maar naar de prijs van een zakelijke rekening te kijken. De prijs en de inhoud van een pakket gaan namelijk hand in hand. Hoe hoger de prijs, des te meer je van een pakket mag verwachten. Focus je daarom eerst op de inhoud en kijk wat je allemaal nodig hebt. Op basis hiervan kun je uiteindelijk bepalen wat de beste zakelijke rekening is.

3. Vergelijken, vergelijken en nog eens vergelijken

Sommige ondernemers openen een zakelijke rekening bij de eerste beste aanbieder die zijn op het internet tegenkomen. Verstandig is dit allerminst, want de kans is klein dat het om de beste zakelijke rekening gaat. Bovendien betaal je er mogelijk onnodig veel voor. Reden genoeg om altijd eerst een vergelijking te maken voordat je een zakelijke rekening opent. Voor het vergelijken van zakelijke rekeningen kun je het beste een vergelijkingssite gebruiken. Vergelijken kost je dan namelijk amper tijd en moeite.

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Steun de lokale journalistiek. Word donateur van LokaalGelderland

Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.