SCROLL VERDER
SCROLL VERDER
Archieffoto.

Brandweerposten in gemeente Lochem zoeken collega's

LOCHEM - Brandweerposten Almen, Barchem, Gorssel, Laren en Lochem zoeken versterking. Inwoners van de gemeente Lochem, maar ook mensen die overdag in gemeente Lochem werken kunnen zich aanmelden voor deze functie.

Beluister hoe het is om te werken bij de brandweer. Lees verder onder de podcast...

Een baan bij de brandweer heb je naast je reguliere werkzaamheden. In geval van een melding kom je als vrijwilliger naar de kazerne om uit te rukken en mensen in een noodsituatie te helpen. Brandweerwerk is veel meer dan alleen maar het blussen van branden. De brandweer is er om mensen en dieren hulp te verlenen bij brand en ongevallen maar ook bij stormschade en wateroverlast en andere meldingen verlenen we hulp. Het geeft zeer veel voldoening om samen met je team een klus te klaren!

Wat bieden ze?

Als brandweervrijwilliger red je bijvoorbeeld mensen in noodsituaties. Dat kost inzet en kracht. Maar het geeft ook zeer veel voldoening om samen met een team een klus te klaren en je in te zetten voor het redden van mens en dier. We bieden echter meer. Op de eerste plaats zorgt de brandweer voor een goede opleiding. Daarnaast ontvang je een financiële vergoeding voor de scholing, oefeningen en de uitrukken. Ook zorgt de brandweer voor een goede verzekering.

Een goede lichamelijke en geestelijke gezondheid staan voorop. Verder is het een pré wanneer je, als je in loondienst bent, toestemming hebt van je werkgever om in geval van een alarmering je werkplek te verlaten. Wij gaan eventueel graag in gesprek met je werkgever om dit te realiseren. Een werkgever heeft er immers ook baat bij als hij een volledig opgeleide brandweerprofessional op de werkvloer heeft.

Belangstelling of wil je meer weten? Brandweerpost Lochem organiseert op dinsdagavond 7 juni om 19.30 uur een informatieavond. Aanmelden kan via [email protected].

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Steun de lokale journalistiek. Word donateur van LokaalGelderland

Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.