SCROLL VERDER
SCROLL VERDER

Greenpeace protesteert tegen lobby For Farmers

LOCHEM - Vrijwilligers van Greenpeace voerden dinsdag actie voor de deur bij veevoerbedrijf ForFarmers in Lochem. Ze vroegen aandacht voor de schadelijke lobbypraktijken van de veevoersector op de totstandkoming van het Europese wetsvoorstel voor ontbossingsvrije producten. Greenpeace voert campagne voor een ijzersterke zogenoemde Bossenwet, die ervoor moet zorgen dat de wereldwijde natuurverwoesting voor Europese producten stopt.

De Lochemse multinational kreeg de kans om een contact van de actievoerders te tekenen, waarin ze aangeven voor een duurzame toekomst te kiezen. Maar dat hebben ze niet gedaan. "Daarom hebben we ze een gouden kettingzaag overhandigd", legt een woordvoerder uit. "Als ze het contract zouden tekenen hadden ze een mooi boompje gegeven. We hebben aangekondigd dat ze deze altijd mogen inwisselen." De actievoerders zeggen For Farmers goed in de gaten te houden. "We blijven ons hevig tegen hun verzetten en het kan zomaar zijn dat we weer terugkomen. Dat hebben we ze ook laten weten."

Strategie tegen het licht

Woordvoerder Caroline Vogelzang laat aan De Stentor weten op zoek te zijn naar een oplossing. "We houden momenteel onze eigen strategie tegen het licht. Na de zomer verwachten wij daar meer over naar buiten te kunnen brengen."

For Farmers kreeg een gouden kettingzaag.

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Steun de lokale journalistiek. Word donateur van LokaalGelderland

Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.