SCROLL VERDER
SCROLL VERDER

Wat verzeker je met een BuitenDeDeur verzekering?

  •  Partner Content
  •  Gepresenteerd door

REGIO - Wie op zichzelf woont, kan in Nederland talloze verzekeringen afsluiten. Wanneer je bekijkt wat er allemaal mogelijk is, kom je waarschijnlijk ook een BuitenDeDeur verzekering tegen. Op basis van de naam kun je al opmaken wat dit voor een verzekering is. Toch kunnen wij ons voorstellen dat je er eerst wat meer over wilt weten voordat je een buitenshuisverzekering afsluit. Wat dat betreft ben je hier aan het juiste adres. In deze tekst vertellen wij je namelijk wat je precies verzekert met een BuitenDeDeur verzekering.

Dekking BuitenDeDeur verzekering

Wil jij je verzekeren voor schade, verlies en diefstal van je persoonlijke bezittingen als je buiten je woning in Nederland bent? Dan sluit je een BuitenDeDeur verzekering af. De onderstaande zaken vallen binnen de dekking van deze verzekering:

  • Schade, verlies en diefstal van je spullen. 
  • Medische hulpmiddelen en prothesen. 
  • Contant geld tot 250 euro per gebeurtenis.
  • Mobiele telefoons, laptops en tablets. 
  • Brillen en zonnebrillen. 

Uitzonderingen

Net als bij vrijwel iedere andere verzekering zijn er ook bij BuitenDeDeur verzekeringen een aantal uitzonderingen. Zo heeft het bijvoorbeeld geen zin om bij jouw verzekeraar aan te kloppen als je fiets gestolen of beschadigd is. Daarnaast wordt diefstal en verlies van en schade aan kleding en schoenen die je draagt niet vergoed. Ook gewone gebruikers schade, zoals krassen en vlekken, vallen buiten de dekking van een BuitenDeDeur verzekering.

Je geeft zelf gedeeltelijk invulling aan jouw BuitenDeDeur verzekering

Wie denkt dat een buitenshuisverzekering er altijd hetzelfde uitziet, heeft het mis. Bij de meeste verzekeraars geef je zelf namelijk gedeeltelijk invulling aan deze verzekering. Zo zijn je spullen vaak voor een standaard bedrag verzekerd. Als dit bedrag jou kan bekoren, kun je het laten voor wat het is. Vind je het bedrag wat aan de lage kant? Geen probleem, want je mag het bedrag verhogen. Om te bepalen welk bedrag je moet kiezen, kijk je voor welk bedrag jij – en eventueel je gezin – per keer spullen mee naar buiten nemen. Besef je wel dat je meer premie betaalt als je het bedrag verhoogt.

Zorg ook dat jouw woning goed verzekerd is

Het is handig als jouw spullen buitenshuis goed verzekerd zijn, maar het is ook belangrijk om de spullen in huis goed te verzekeren. Sluit daarom ook een inboedelverzekering af als je op jezelf woont. Hiermee verzeker je de spullen in je woning voor schade door bijvoorbeeld brand, storm, water of diefstal. Wil je ook dat schade door eigen schuld en schade aan geleende spullen meeverzekerd worden? Kies dan voor een allrisk inboedelverzekering.

Een andere verzekering voor je huis is een opstalverzekering. Wie een huis gekocht heeft, is verplicht om deze verzekering af te sluiten. Dit is niet het geval als je huurt. Met een woonhuisverzekering – zoals een opstalverzekering ook wel genoemd wordt – verzeker je schade door onverwachte gebeurtenissen, zoals brand, inbraak of storm. Niet alleen het huis zelf is verzekerd, maar ook spullen die hieraan vastzitten. Schade aan een garage, schuur, carport, tuin of zonnepanelen valt bijvoorbeeld ook binnen de dekking van een opstalverzekering.

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Steun de lokale journalistiek. Word donateur van LokaalGelderland

Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.