SCROLL VERDER
SCROLL VERDER

Lochem gaat wijnen proeven

LOCHEM - Speciaal voor het Wijnfestival dat op zaterdag 15 oktober a.s. plaats vindt in de Grote Kerk van Lochem, men kon in de kerk al een voorproefje nemen van de Lochem wijnen. Er is een witte en een rode wijn uit Spanje geselecteerd. De witte wijn is gemaakt van de Verdejo druif uit de wijnstreek Jumilla en de rode is de Garnacha druif ook uit Jumilla.

Nieuw etiket

Het etiket en de vernieuwde huisstijl werd ontworpen door de het OntwerpHuys te Lochem. Verkoopprijs bedraagt voor de rode & witte wijn € 7,99 waarvan € 1,00 ten goede komt aan het onderhoud van de Gudulakerk in het centrum van Lochem.

Pasen

De wijnen liggen voor de Paasdagen in de schappen van de Mitra, AH, Jumbo, Plus, Zuivelhoeve en bij het Gorssels-Kaashuys & Wijnhuys.

Lochem met smaak

Eénmaal per 2 jaar wordt in de St. Gudulakerk  het Wijnfestival ‘’Lochem met smaak’’ georganiseerd. Door de Corana crisis in 2021 kon de 7e editie niet plaats vinden. Daarom een jaar later, op 15 oktober 2022 staat de kerk weer in het middelpunt voor fijnproevers van wijn & spijs.

Bij 30 standhouders o.a. Slijters, Horeca, Wijnhandelaren, Poeliers en Kaashandelaren kunt u wijnen en hapjes proeven. De opening is verschoven naar 16.00 uur t.m. 21.00 uur dit om de bezoekers de kans te geven zich culinair te laten verrassen op het speciaal ingerichte Horeca-plein.

Bestuursleden Wijnfestival: Fleur Veeze, Harry Mengerink en Ruud Veeze


Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Steun de lokale journalistiek. Word donateur van LokaalGelderland

Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.