SCROLL VERDER
SCROLL VERDER
Wethouder Henk van Zeijts.

Wethouder Henk van Zeijts trapt NK Tegelwippen af

LOCHEM - We gaan weer tegels ‘wippen’: van 21 maart tot en met 31 oktober barst de strijd los. Het NK Tegelwippen loopt tot en met het eind van het ‘Vergeten Plantseizoen’. Zo wordt oktober nog optimaal benut voor het vullen van tuinen. Ook de gemeente Lochem doet weer mee en wil natuurlijk het resultaat van vorig jaar op zijn minst evenaren! Helpt u mee? Wethouder Henk van Zeijts trapte vandaag de actie af bij de Graafschap Bibliotheek in Lochem.

In de plaats van een aantal klinkers plantte de wethouder met hulp van Circulus twee vlinderstruiken voor de gevel. De gemeente stelde die beschikbaar. Ook zaait de bibliotheek er zaad uit de zadenbibliotheek. Daarover zo meer!

Prijs voor de meest originele, mooiste of beste ‘wipper’ van 2022
Dit jaar beloont de gemeente de meest originele, mooiste of beste ‘wipper’ met een leuke groene prijs. Wat die precies inhoudt, blijft nog een verrassing. De selectie van de winnaar gebeurt met hulp van de organisatie van het NK Tegelwippen. Privacygevoelige gegevens worden daarbij alleen met toestemming van de beoogde winnaar gedeeld met de gemeente.

Zadenbibliotheek

Onder het motto ‘tegels eruit, zaadjes erin’ voor een meer bloem- en kruidenrijk Lochem opende wethouder Henk van Zeijts ook de Zadenbibliotheek bij de bibliotheek in Lochem. Een mooie actie met aandacht voor meer groen. De bibliotheken in Lochem, Gorssel en Warnsveld zijn vanaf 21 maart dé plek waar je terecht kunt voor gratis zaden en stekjes. Een zadenbibliotheek is een plek waar je kosteloos zaden kunt lenen en ruilen. Elke zadenbieb zal een wisselend assortiment zaden hebben. Van bloemen tot groenten en van kruiden tot bloemenmixen.

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Steun de lokale journalistiek. Word donateur van LokaalGelderland

Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.