SCROLL VERDER
SCROLL VERDER
Caroline van der Plas (BBB).

Meedenken met Lochem gaat samenwerken met BoerBurgerBeweging

LOCHEM - De Lochemse politieke partij Meedenken met Lochem (MML) heeft de handen ineen geslagen met de BoerBurgerBeweging (BBB). De landelijke politieke partij die de laatste tijd, onder leiding van Caroline van der Plas, veel aanhang heeft gekregen. MML is sinds 4 jaar actief is in de raad van de gemeente Lochem.

Lokale politieke partijen hebben geen verbintenis met een 'moederpartij'. Dit wordt door de lokale partijen vaak als een groot voordeel gezien. Maar het heeft ook nadelen, beklemtoont fractievoorzitter Lex de Goede: "Provinciaal en landelijk is het niet altijd gemakkelijk om een ingang te vinden als die behoefte er is." Daarom hebben ze besloten samen te gaan werken met de BBB. "Zij zullen als jonge partij niet deelnemen aan de komende gemeenteraadsverkiezingen. Onze samenwerking uit zich in een bondgenootschap waarbij beide partijen elkaars programma respecteren en hun best doen om elkaars belangen te dienen, de één lokaal, de ander landelijk."

'Nuchtere kijk'

Voor MmL betekent dit dat door het bondgenootschap de Haagse kennis makkelijker wordt gedeeld maar ook dat lokale belangen landelijk beter onder de aandacht gebracht kunnen worden. Waar de Lochemse partij voor staat? De Goede: "Wij hebben een nuchtere kijk op politieke issues en een helder en fris geluid waarbij geen heilige huisjes bestaan. Onder meer op het gebied van duurzaamheid en woningbouw zetten wij kritische kanttekeningen waarbij het belang van de inwoners en ondernemers van Lochem voorop staat."

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Steun de lokale journalistiek. Word donateur van LokaalGelderland

Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.