Buurgemeenten gaan niet handhaven op ondernemers die open gaan. Lochem wil 'niet op de zaken vooruitlopen'

Buurgemeenten gaan niet handhaven op ondernemers die open gaan. Lochem wil 'niet op de zaken vooruitlopen'

Ondernemers in de Achterhoek zijn voornemens om zaterdag hun deuren open te gooien, ook als de lockdown verlengd wordt. Buurgemeenten geven aan dat ze niet zullen optreden tegen ondernemers die de regels overtreden. De gemeente Lochem wil deze vrijbrief nog niet afgeven.

"We wachten de besluitvorming van het kabinet af om te weten wat de coronaregels voor de komende tijd zullen zijn. Tegelijkertijd zijn we in de gemeente Lochem in overleg met de ondernemers, om te horen wat de plannen zijn. We willen op beide niet op vooruitlopen", legt woordvoerder Karin Notenboom uit.

Brief aan kabinet

Alle burgemeesters uit de Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland hebben een brief gestuurd naar het kabinet. "Dit is een pleidooi namens alle burgemeesters van de VNOG aan het kabinet om oog te hebben voor de impact van de lockdown op ondernemers en de sportsector", aldus Notenboom.

Ook in Eibergen gaat alles open. "Welke beslissing er vrijdag ook valt binnen het kabinet de ondernemers in Eibergen gaan open. Dus maak alvast een afspraak bij je favoriete kapper, kom gezellig even een lekker kopje koffie drinken en je kan eindelijk dat leuke jasje uit de etalage passen", roepen ze op.

Om tafel

De Lochemse ondernemersvereniging overlegd donderdagavond en zullen daarbij ook contact leggen met de betreffende wethouder. Vrijdagavond is een nieuwe persconferentie van het kabinet. Ondernemers hopen dat er dan een einde aan de lockdown zal komen.

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.