SCROLL VERDER
SCROLL VERDER

Enthousiasme en een grote opbrengst bij kerstbomeninzameling

Maak lokale journalistiek mogelijk. Klik hier om LokaalGelderland te steunen!

LOCHEM - Grote en kleinere bomen, met en zonder naalden en een enkele keer met kluit: de kerstbomeninzameling leverde vorige week woensdag leverde meer dan 2250 bomen op. Op de negen inzamelpunten in de gemeente stonden de Circulus-medewerkers klaar om de bomen te verzamelen. Ook dit jaar met gepaste maatregelen om de actie zo corona-proof mogelijk te laten verlopen.

Vakantieactiviteit

Het verzamelen en wegbrengen van kerstbomen was een leuke vakantiebezigheid nu veel activiteiten niet doorgaan, maar ook een mooie manier om een zakcentje te verdienen. Want iedere boom leverde weer 50 cent op! Ondanks de regen was de aanloop groot, net als het enthousiasme bij de kinderen. Bijvoorbeeld bij Niels Maat en Thijn Trekop uit Lochem. Zij waren dagenlang druk met het verzamelen van kerstbomen bij mensen in hun buurt. Ze verrasten de Buitenruimte-mannen van Circulus met een stapel van 185 kerstbomen. Hun harde werk leverde een mooie reportage op in GLD Nieuws.

Afgelopen jaar werden er opnieuw meer kerstbomen verkocht dan gemiddeld. Samen met het inzamel-enthousiasme zorgde het voor een record-inzamelcijfer in onze gemeente; er werden zo’n 250 bomen meer ingeleverd dan vorig jaar.

Inzameling gemist?

Heeft je de kerstbomeninzameling gemist? Een boom met kluit kun je in de volle grond zetten. Slaat de boom aan dan heb je er ook volgende kerst plezier van. Wil je de boom liever kwijt? Je kunt jaarlijks 500 kilo groen- en snoeiafval kosteloos naar de Recyclepleinen in Lochem of Zutphen brengen.

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Steun de lokale journalistiek. Word donateur van LokaalGelderland

Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.