SCROLL VERDER
SCROLL VERDER

Dit heeft Lochem de Top 2000 ingestemd

Maak lokale journalistiek mogelijk. Klik hier om LokaalGelderland te steunen!

LOCHEM - Volgende week, op kerstavond om middernacht, gaat op NPO Radio 2 de Top 2000 van start. Als het aan inwoners van de gemeente Lochem had gelegen was Roller Coaster van Danny Vera de nummer 1 geworden. Per gemeente heeft de radiozender de statistieken gepubliceerd.

Dit jaar staat Bohemian Rhapsody van Queen op nummer 1. In Lochem is deze Top 2000-klassieker ook populair, in de gemeente staat het op nummer 2. Gevolgd door Hotel California van Eagles (3), Piano Man van Billy Joel (4) en Stairway To Heaven van Led Zeppelin (5). Opvallend is ook de tiende positie, Door De Wind van Miss Montreal. In de landelijke lijst is deze Nederlandse plaat tien plekken lager geëindigd. 

Golden Earring

Op nummer 6 staat in de gemeente Radar Love van Golden Earring. Stemmers hebben de lijst der lijsten aangegrepen om een eerbetoon te brengen aan de legendarische Haagse band die dit jaar is gestopt. NPO Radio 2 bekroont deze hommage met de Top 2000 Award, waarmee de zender jaarlijks een Nederlandse artiest of band extra in de schijnwerpers zet. Eerdere winnaars zijn DI-RECT, Danny Vera en Davina Michelle.

Op nummer 7 staat A Whiter Shade Of Pale van Procol Harum. Dat heeft alles te maken met de moord op misdaadverslaggever Peter R. de Vries. Bekend is dat dit zijn favoriete nummer was. In een interview zei hij daarover: "Voor mij heeft dat pas betekenis gekregen na het overlijden van mijn vader. We hebben het ook op zijn uitvaart gedraaid. En nu gaat het bijna het jaar uitluiden, daar zitten voor ons natuurlijk grote emoties aan vast. Vorig jaar stond het nog op 153. In de stad waar Peter R. De Vries werd neergeschoten, Amsterdam, staat het nummer op 2. In de landelijke lijst staat het op plek 3.

De top 10 van Lochem

 1. Danny Vera - Roller Coaster
 2. Queen - Bohemian Rhapsody
 3. Eagles - Hotel California
 4. Billy Joel - Piano Man
 5. Led Zeppelin - Stairway To Heaven
 6. Golden Earring - Radar Love (Albumversie)
 7. Procol Harum - A Whiter Shade Of Pale (Albumversie)
 8. Boudewijn de Groot - Avond
 9. Metallica - Nothing Else Matters
 10. Miss Montreal - Door De Wind

De top 10 van Nederland

 1. Queen - Bohemian Rhapsody
 2. Danny Vera - Roller Coaster
 3. Procol Harum - A Whiter Shade Of Pale (Albumversie)
 4. Eagles - Hotel California
 5. Billy Joel - Piano Man
 6. Golden Earring - Radar Love (Albumversie)
 7. Led Zeppelin - Stairway To Heaven
 8. Metallica - Nothing Else Matters
 9. Pearl Jam - Black
 10. Boudewijn de Groot - Avond
Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Steun de lokale journalistiek. Word donateur van LokaalGelderland

Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.