SCROLL VERDER
SCROLL VERDER
Sietse Kropman (l) en Ruben Brinkman, de twee techneuten van De Beemd die verantwoordelijk zijn voor het proces.

Geen chloor maar zout in De Beemd

  •  Milieuvriendelijk plan
  •   15 november 2021
  •  

LOCHEM - Sinds het begin van vorige week is het zwembad van De Beemd vrij van chloorbleekloog. De Beemd is sindsdien voorzien van een zoutelektrolysesysteem.

In de machinekamer van het zwembad is een klein chemisch fabriekje gebouwd die voortaan uit zout het water desinfecteert. Dat biedt grote voordelen voor de zwemmer. Het proces is geheel natuurlijk en daarom gezonder. Daarnaast is zoutelektrolyse een milieuvriendelijke keuze. Het water voelt zachter aan en is smaakloos. De lucht in het bad wordt als minder sterk, dud prettiger ervaren. Tot voor kort werd het zwembad voorzien van chloorbleekloog en zwavelzuur. Chloorbleekloog voor de desinfectie en zwavelzuur om de zuurgraad van het water te stabiliseren. Dit is nu verleden tijd. Geen tankwagens meer met chloor en zwavelzuur, alleen nog af en toe een vrachtwagen met zout.

Wat is zoutelektrolyse

Zoutelektrolyse maakt als het ware chloor aan door een klein beetje stroom te zetten op zout opgelost in water. Zout is natriumchloride. Door middel van zoutelektrolyse worden chloor en natrium gescheiden. Vervolgens zal het chloride ervoor zorgen dat alle bacteriën in het zwemwater worden gedood, waardoor het zwemwater helder en gezond blijft.

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Steun de lokale journalistiek. Word donateur van LokaalGelderland

Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.