SCROLL VERDER
SCROLL VERDER

Mogelijk meldplicht bij carbidschieten tot maximaal 4 bussen

  •  College doet voorstel
  •   05 november 2021
  •  
Maak lokale journalistiek mogelijk. Klik hier om LokaalGelderland te steunen!

LOCHEM - Als de gemeenteraad ermee instemt, komt er in de gemeente Lochem een meldplicht voor carbidschieten tot maximaal 4 bussen. Dit blijft dan wel vergunningsvrij. Dit stelt het college de gemeenteraad voor.

De meldplicht zorgt ervoor dat inwoners zich vooraf goed informeren over de voorwaarden, met het oog op de veiligheid. Wie een melding doet, krijgt namelijk de voorwaarden toegestuurd. Zonder meldplicht kan de gemeente deze informatie niet gericht aanbieden. Het geeft ook de mogelijkheid om mensen snel te informeren, bijvoorbeeld over coronaregels.

Coronabesmettingen

Op 31 december 2020 waren evenementen verboden, om het aantal coronabesmettingen tegen te gaan. Er was een toename van het aantal plekken waar met 4 bussen carbid werd geschoten. Dit is vanuit veiligheidsoogpunt ook een reden om de meldplicht voor te stellen.

Voor carbidschieten met 5 of meer bussen blijft een vergunning nodig. Naar verwachting behandelt de gemeenteraad het voorstel uiterlijk in december. Stemt de raad in, dan wijzigt de Algemeen Plaatselijke Verordening, waarin de regels rondom carbidschieten staan.

Vorig jaar was er ook al discussie over carbid...

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Steun de lokale journalistiek. Word donateur van LokaalGelderland

Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.